23:19 21 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.19
  • USD17.77
  • RUB0.28
  • RON4.01
  • UAH0.73
Societate
Sa primesc un link scurt
154120

Legea cu privire la acordarea suportului unic beneficiarilor de pensii a fost publicată astăzi, 7 decembrie, în Monitorul Oficial.

CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. Beneficiarilor de toate tipurile de pensii stabilite până la 1 decembrie 2018, al căror cuantum nu depășește 2000 de lei, li se va acorda în această lună un suport unic în sumă de 600 de lei. Legea cu privire la acordarea suportului unic beneficiarilor de pensii a fost publicată astăzi, 7 decembrie, în Monitorul Oficial.

Potrivit legii, cuantumul suportului unic nu se include în cuantumul pensiei. Stabilirea suportului unic se efectuează de Casa Națională de Asigurări Sociale și se achită prin intermediul prestatorului de servicii de plată care asigură plata pensiilor.

De cei 600 de lei vor avea parte beneficiarii de pensii pentru limita de vârstă, pensii de dizabilitate, pensii de urmaș, pensii pentru vechime în muncă, pensii pentru unele categorii de angajați din aviația civilă, pensii pentru funcționarii publici, pensii pentru unele categorii de angajații din domeniul culturii, pensii militarilor în termen și membrilor lor de familie, pensii pentru participanții la lichidarea avariei de la Cernobâl, pensii pentru angajații din structurile de forță, al căror cuantum nu depășește 2000 de lei.

Unii pensionari vor rămâne fără pensie dacă nu vor prezenta un certificat de viață >>>

De suport unic în valoare de 600 de lei vor beneficia în jur de 553 de mii de pensionari.

Cheltuielile pentru implementarea legii sunt acoperite din contul transferurilor de la bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale de stat.

Tematic

Unii pensionari din Moldova ar putea primi două pensii
Pensiile de până la 1500 de lei vor fi majorate cu 10 procente
Informații noi despre pensiile din Moldova
Tagurile:
salariu, pensionar, pensie


Știrile Zilei