15:45 22 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.57
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
Măturător

Din 9 decembrie, prostituatele din Moldova vor lucra în folosul comunității

© Sputnik / Константин Чалабов
Societate
Sa primesc un link scurt
301730

Din 9 decembrie, prostituatele și clienții acestora vor lucra în folosul comunității.

CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. Practicarea prostituției va fi amendată drastic, iar cei care vor beneficia de aceste servicii vor prejudicia serios bugetul familiei și vor mai și fi nevoiți să muncească în folosul comunității. Din data de 9 decembrie intră în vigoare un nou articol din Codul Contravențional.

Potrivit noilor modificări la lege, practicarea prostituţiei, inclusiv prin intermediul tehnologiilor informaţionale sau comunicaţiilor electronice, se va sancționa de la 36 la 48 de unităţi convenţionale sau de la 1800 de lei la 2400 de lei. Prostituatele ar mai putea fi puse să muncească în folosul comunității de la 40 la 60 de ore.

Moldova: soțul care își va înșela soția dar și amanta, va fi aspru pedepsit>>>

De asemenea, nici persoanele care vor beneficia de serviciile prestate de prostituate nu vor rămâne în afara atenției statului. În comparație cu prostituatele, aceste persoane vor plăti amenzi mai mici. Astfel, clienții prostituatelor vor fi amendați cu sume de la 1200 de lei la 1800 de lei. Totuși, dacă aceste persoane nu vor avea bani să plătească amenda, ele vor trebui să lucreze în folosul statului de la 20 la 40 de ore.

Conform legii, persoana care a practicat prostituția contrar voinţei sale va fi absolvită de răspundere contravenţională.

Tematic

Au angajat o minoră în calitate de bonă, dar au pus-o să se prostitueze – Video
Agenți FBI, retrași din Asia din cauza chefurilor și prostituatelor
Tagurile:
Codul Contravențional, clienți, Prostituate


Știrile Zilei