00:41 18 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.80
  • USD17.65
  • RUB0.28
  • RON4.18
  • UAH0.68
Pensionară, imagine de arhivă

Important pentru pensionari: Vârsta de pensionare ar putea fi micșorată, dar cu o condiție

© Sputnik / Nicu Goncear
Societate
Sa primesc un link scurt
121022

Majorarea vârstei de pensionare nu a fost pe placul cetățenilor. Partidul Socialiștilor deja a anunțat că dacă ajung la guvernare vor face tot posibilul pentru a reduce vârsta de pensionare.

În cadrul emisiunii "POLIGRAF", deputatul PSRM Vlad Bătrâncea a declarat că vârsta de pensionare poate fi micșorată, dar cu o condiție - să ajungă PSRM la guvernare. Tot el menționează că această modificare este influențată direct de starea economică a țării.

"În cazul în care PSRM ajunge la guvernare, vom întreprinde măsurile necesare pentru a redresa situația economică. Deschiderea unor întreprinderi noi, crearea locurilor de muncă, respectiv vor crește veniturile la fondul social. Astfel, noi vom putea reduce vârsta de pensionare, majorată de actuala guvernarea” a declarat Vlad Bătrâncea.

Întrebat de cât timp ar avea nevoie viitoarea guvernare pentru a face această modificare, Vlad Bătrâncea s-a arătat sigur că "schimbările pot fi făcute în cei patru ani de mandat, iar cetățenii vor simți rezultatele chiar în primii doi ani".

Mai multe detalii găsiți în secvența video de mai jos.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Pensiile de până la 1500 de lei vor fi majorate cu 10 procente
Guvernul a decis: Pensii mai mari cu 10 la sută – Vezi cine sunt cei vizați
Din 1 ianuarie, pensionarii nu vor mai primi aceste pensii
Cine sunt pensionarii care vor primi în decembrie o pensie mai mare
Tagurile:
pensii, Moldova


Știrile Zilei