00:43 18 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.80
  • USD17.65
  • RUB0.28
  • RON4.18
  • UAH0.68
Accident, foto simbol

Urmărire ca în filme în Capitală: O mașină a derapat și s-a rostogolit de câteva ori: FOTO

© Sputnik / Nicu Goncear
Societate
Sa primesc un link scurt
252 0 0

Noapte neliniștită pentru inspectorii de patrulare: șoferi beți criță, viteză excesivă și arme de foc.

CHIȘINĂU, 8 dec – Sputnik. În dimineața zilei de astăzi, în jurul orei patru, inspectorii de patrulare care își exercitau atribuțiile de serviciu în sectorul Ciocana al Capitalei au observat în stradă un automobil de model „Hyundai” care era dat în căutare.

Inițial, la solicitarea legală de a stopa, conducătorul auto a oprit mașina, dar în timp ce inspectorul se apropia de automobil, șoferul a accelerat intenționat în direcția polițistului. Din fericire, acesta a reacționat prompt, ferindu-se din fața mijlocului de transport.

Șoferul și-a continuat deplasarea spre localitatea Colonița, iar din cauza vitezei excesive, într-o curbă, a pierdut controlul volanului și a derapat pe șosea, rostogolindu-se de câteva ori.

Inspectorii au solicitat la fața locului intervenția serviciilor de descarcerare și medicale. S-a stabilit că la volanul mașinii se afla un șofer în vârstă de 48 de ani, iar pe bancheta din spate era un amic de al său de 28 de ani, ambii fiind în stare avansată de ebrietate. Oamenii legii au menționat că aceștia au fost judecați anterior.

Beat la volan și cu armă fără acte legale

Un alt caz grav a fost depistat de inspectorii de patrulare noaptea trecută pe o stradă din satul Cărpineni, raionul Hâncești. Aceștia l-au oprit în trafic pe șoferul unui automobil de model „Renault Clio”, care se deplasa haotic pe drum. La volanul mașinii se afla un bărbat de 43 de ani, în stare de ebrietate. Fiind supus textului alcoolscopic, rezultatul a arătat 0,42 gm/l în aerul expirat.

Totodată, ofițerii de patrulare au observat în automobilul bărbatului, pe bancheta din spate, o armă de foc cu țeavă lisă de model neidentificat, fără acte legale.

Pentru acțiunile lor, bărbații riscă să fie trași la răspundere penală conform legislației în vigoare.

INP menționează că doar pe parcursul nopții trecute, au fost depistați 13 șoferi în stare de ebrietate la volan.

Amintim că din 14 decembrie 2018, conducătorii auto care vor fi prinși băuți la volan vor rămâne fără permis de conducere. Din această dată va intra în vigoare Legea privind instituirea unui mecanism integru de combatere a fenomenului de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate.

Tematic

Mai multe persoane vor supraviețui accidentelor rutiere, din 2019
Accident teribil în Federați Rusă: Printre victime sunt și moldoveni
Tagurile:
inspectori de patrulare, masina, Capitala, urmarire


Știrile Zilei