09:16 20 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.50
  • RUB0.29
  • RON4.07
  • UAH0.72
Societate
Sa primesc un link scurt
257220

Veste bună pentru pensionarii care au pensiile mai mici de 2000 de lei. De astăzi pot merge la oficiile poștale, unde vor primi câte 600 de lei, oferiți de stat drept suport unic înainte de sărbători.

CHIȘINĂU, 11 dec – Sputnik. Pensionarii cu pensii mai mici de 2000 de lei își pot primi, din această săptămână, indemnizația unică în valoare de 600 de lei. De acest suport unic vor beneficia pensionarii de toate tipurile de pensii stabilite până la 1 decembrie 2018.

De cei 600 de lei vor avea parte beneficiarii de pensii pentru limita de vârstă, pensii de dizabilitate, pensii de urmaș, pensii pentru vechime în muncă, pensii pentru unele categorii de angajați din aviația civilă, pensii pentru funcționarii publici, pensii pentru unele categorii de angajații din domeniul culturii, pensii militarilor în termen și membrilor lor de familie, pensii pentru participanții la lichidarea avariei de la Cernobîl, pensii pentru angajații din structurile de forță, al căror cuantum nu depășește 2000 de lei. Listele beneficiarilor sunt întocmite de Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS).

O dată în an, o categorie de pensionari vor trebui să confirme că sunt vii>>>

Responsabilii de la CNAS susțin că beneficiarii de pensie vor putea primi banii la oficiul poștal unde, de obicei, îşi ridică pensia. Totodată, acest ajutor unic poate vi transferat pe cardul bancar.

”Dacă persoana, din anumite motive, n-a primit suportul unic până la sfârşitul anului curent, mijloacele bănești pentru asemenea beneficiari se vor transfera spre plată pe parcursul anului 2019”, au precizat responsabilii de la CNAS.

Potrivit legii, cuantumul suportului unic nu se include în cuantumul pensiei.

De suport unic în valoare de 600 de lei vor beneficia în jur de 553 de mii de pensionari. Cheltuielile pentru implementarea legii sunt acoperite din contul transferurilor de la bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale de stat. Este vorba despre o sumă mai mare de 335 de milioane de lei.

Tematic

Unii pensionari din Moldova ar putea primi două pensii
Unii pensionari vor rămâne fără pensie dacă nu vor prezenta un certificat de viață
Pensiile de până la 1500 de lei vor fi majorate cu 10 procente
Din 1 ianuarie, pensionarii nu vor mai primi aceste pensii
Tagurile:
Poștă, salariu, pensionar, pensie


Știrile Zilei