10:08 21 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Copii

Studiu alarmant: Copiii care petrec mult timp în faţa gadgeturilor au creierul schimbat

CC0 / 3dman_eu
Societate
Sa primesc un link scurt
123810

Creierul copiilor care sunt obișnuiți să petreacă mult timp în fața ecranelor tabletelor și smartphone-urilor se schimbă, potrivit unui nou studiu realizat de cercetători americani.

CHIȘINĂU, 16 dec – Sputnik. Potrivit rezultatelor preliminare ale cercetărilor efectuate de Institutul Național al Sănătății din SUA (NIH), copiii care petrec mult timp pe ecrane au creierul modificat, informează canalul CBS.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au examinat creierul a 4.500 de copii, cu vârste cuprinse între 9 și 10 ani, care navighează mult timp pe Internet și joacă adesea jocuri video.

După cum arată studiul, realizat cu ajutorul imagisticii prin rezonanta magnetica (IRM), creierul copiilor care petrec pe ecrane mai mult de 7 ore pe zi au prezentat „modele diferite”, potrivit dr. Gaya Dowling, intervievat de revista 60 Minutes.

Aceste modificări includ subţierea prematură a cortexului, responsabil de informațiile transmise creierului prin cele cinci simțuri. Cercetătorii subliniază ca subţierea cortexului este considerată un proces de îmbătrânire a creierului.

Potrivit dr. Kara Bagot, telefoanele inteligente și tabletele creează, de asemenea, dependență, dat fiind faptul că timpul petrecut pe ecrane stimulează producția „hormonului plăcerii”, dopamina.

Tematic

Șocant: Facebook, un pericol pentru sănătatea mintală
Avertizare: Smartphone-ul, un pericol pentru sănătate - iată de ce
Tagurile:
gadgeturi, copii, alarmant, studiu, Lume
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei