08:04 20 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.50
  • RUB0.29
  • RON4.07
  • UAH0.72
Societate
Sa primesc un link scurt
866 0 0

Peste 550 de mii de pensionari vor avea parte, în decembrie, de o surpriză plăcută. Este vorba despre beneficiarii de pensii pentru limită de vârstă, de dizabilitate, de urmaş, pentru vechime în muncă, participanţilor la lichidarea avariei de la Cernobâl, militarilor în termen şi alte categorii de pensii.

CHIȘINĂU, 17 dec – Sputnik. Beneficiarii de toate tipurile de pensii, cuantumul cărora nu depăşeşte 2000 de lei, pot primi suportul unic în mărime de 600 de lei până la 27 decembrie, când se încheie anul financiar.

”Dacă persoana, din anumite motive, n-a primit suportul unic până la sfârşitul acestei luni, ea poate ridica banii pe parcursul anului 2019”, anunță responsabilii de la Casa Națională de Asigurări Sociale.

Potrivit CNAS, suportul unic a fost transferat la instituţiile bancare şi, respectiv, pe conturile de card ale beneficiarilor. Sumele transferate ÎS “Poşta Moldovei” sunt achitate la orice oficiu poştal, indiferent de domiciliu.

”Totodată, “Poşta Moldovei” a organizat procesul de achitare a prestaţiilor sociale la domiciliu persoanelor, starea sănătăţii cărora nu le permite să le primească personal la oficiile poştale”, anunță CNAS

Responsabilii de la Casa Naţională de Asigurări Sociale precizează că de suportul unic în valoare de 600 de lei au parte beneficiarii de pensii pentru limită de vârstă, de dizabilitate, de urmaş, pentru vechime în muncă, unor categorii de angajaţi din aviaţia civilă, participanţilor la lichidarea avariei de la Cernobâl, militarilor în termen şi membrilor lor de familie, unor angajaţi din domeniul culturii, de pensii anticipate pentru limită de vârstă şi alte categorii de pensii.

Din 1 ianuarie, pensionarii nu vor mai primi aceste pensii>>>

De suport unic în valoare de 600 de lei vor beneficia în jur de 553 de mii de pensionari. Cheltuielile pentru implementarea legii sunt acoperite din contul transferurilor de la bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale de stat. Este vorba despre o sumă mai mare de 335 de milioane de lei.

Tematic

O dată în an, o categorie de pensionari vor trebui să confirme că sunt vii
Informații noi despre pensiile din Moldova
Tagurile:
CNAS, salariu, pensie, pensionar


Știrile Zilei