15:36 26 Aprilie 2019
În direct
  • EUR19.92
  • USD17.89
  • RUB0.28
  • RON4.19
  • UAH0.67
Șofer consumând alcool la volan

A urcat beat la volan, a ucis un pieton și a fugit: Iată ce au decis magistrații

CC0 / Pixabay / Pexels
Societate
Sa primesc un link scurt
203 0 0

Individul care, fără permis, a urcat beat la volan și a ucis un pieton în satul Cuconeştii Noi, Edineț, și a fugit de la locul crimei a compărut în fața instanței.

CHIȘINĂU, 17 dec – Sputnik. Un șofer din raionul Edineț a fost condamnat la unsprezece ani de închisoare. El a fost recunoscut de instanță culpabil de încălcarea regulilor de securitate a circulației rutiere săvârșită în stare de ebrietate și soldată cu decesul unei persoane, dar şi de părăsirea locului accidentului rutier.

Magistrații l-au lipsit și de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 5 ani.

Amintim că tragicul accident a avut loc în noaptea de 12 aprilie 2017, pe șoseaua centrală din satul Cuconeştii Noi, Edineț, când inculpatul, fără a deține permis de conducere a urcat beat la volanul unui VAZ. Pierzând controlul asupra mașinii, el a virat pe acostament, spulberând doi tineri, care erau frate şi soră.

Impactul a fost atât de violent, încât tânărul, în vârstă de 23 de ani, a decedat pe loc, iar sora acestuia, de 17 ani, a fost internată în stare gravă la spital.

Imediat după accident, inculpatul şi-a continuat drumul, fiind la scurt timp reținut de oamenii legii.

Expertizele dispuse de procurori pe caz au concluzionat că în momentul impactului, inculpatul, în vârstă de 29 de ani, conducea cu o viteză de peste 80 km/h.

La aplicarea sentinței a fost luată în calcul şi pedeapsa aplicată anterior acestuia pentru o altă crimă, şi anume, vătămarea intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății unei persoane.

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei