16:35 28 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.03
  • USD17.36
  • RUB0.23
  • RON4.31
  • UAH0.62
Societate
Sa primesc un link scurt
105710

Un șofer a fost amendat cu o sumă exorbitantă pentru mai multe încălcări ale regulilor de circulație rutieră.

CHIȘINĂU, 18 dec – Sputnik. Un conducător auto va evita mult timp de acum încolo să mai încalce Regulamentul Circulației Rutiere. Acesta a fost sancționat cu cea mai mare amendă de până acum, aplicată pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră. Nu este vorba despre un șofer din Republica Moldova, ci despre un conducător auto din zona Moldovei din România și anume din Vaslui.

Acesta a primit o amendă de 10 mii de lei românești, echivalent a peste 42 de mii de lei moldovenești. Este cea mai mare amendă aplicată vreodată în România.

Șoferul de 23 de ani a încălcat mai mult reguli și anume: a depășit limita de viteză maximă și nu a oprit la somațiile agenților de circulație. În plus, șoferul a pus pe jar tei echipaje de poliție, care au fost nevoită să desfășoare o urmărire ca în filme pentru a-l opri pe șoferul vitezoman.

În cele din urmă acesta a fost încătușat și amendat cu 10 mii de RONI.

Și în Republica Moldova amenzile pentru șoferi sunt drastice

Nici șoferii din Republica Moldova nu sunt menajați de lege.  Recent au intrat în vigoare unele prevederi ale legii, prin care șoferilor prinși în stare de ebrietate la volan le sunt anulate permisele de conducere, iar mașinile sunt escortate la o parcare specială.

Astfel, dacă șoferii vor fi documentați în stare de ebrietate alcoolică la volanul mașinii, atunci le va fi suspendat dreptul de conducere pe perioada examinării cauzei în instanță și fără drept de conducere.

Tot din 14 decembrie, mașina șoferului documentat în stare de ebrietate este ridicată și transportată la parcarea specială. Tarifele de transportare vor fi de 250 de lei, plus 50 de lei ora de parcare.

De asemenea, din 14 decembrie, s-a introdus o pedeapsă nouă și anume cea de anulare a permisului de conducere.

Șoferii cărora li s-a anulat permisul de conducere li se va permite să obțină unul nou abia peste 4 ani de la sentință definitivă. Aceștia vor mai fi obligați să susțină repetat examenul auto: proba teoretică și practică. Asta se va întâmpla doar după ce vor merge la un curs de instruire anti-alcool. Acesta va fi de 20 de ore și va costa 4000 de lei.

Tematic

De astăzi intră în vigoare o regulă nouă pentru șoferii din Moldova
Mai mulți șoferi din Moldova riscă să devină, de astăzi, pietoni
Tagurile:
Circulație rutieră, amendă, Șofer

Știrile Zilei