04:42 17 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.48
  • USD18.18
  • RUB0.28
  • RON4.34
  • UAH0.69
Parcul Valea Trandafirilor

A fost inaugurat iluminatul public din Parcul „Valea Trandafirilor"

© Facebook / Pretura sectorului Botanica din Chișinău
Societate
Sa primesc un link scurt
19710

În parcul „Valea Trandafirilor" a fost instalat iluminatul stradal.

CHIȘINĂU, 22 dec – Sputnik.  Iluminatul public din Parcul „Valea Trandafirilor" a fost inaugurat. Punerea în funcțiune a iluminatului modern pe aleile parcului, este o primă etapă din cadrul activităților de reamenajare complexă a zonei.

Pentru sporirea securității, siguranței, dar și a confortului vizitatorilor din Parcul „Valea Trandafirilor", autoritățile municipale au montat 300 corpuri de iluminat pe bază de LED. Lucrările au început în vara acestui an și au vizat pozarea rețelelor subterane pe o lungime de 6 km și instalarea a 270 de piloni metalici.

Ruslan Codreanu a inspectat aleile din parc și s-a arătat satisfăcut de calitatea executării lucrărilor, dar și de confortul percepției vizuale a iluminatului nocturn.

„Consider că acest concept de iluminat modern, care va asigura eficiența energetică, optimizarea consumului și sporirea gradului de siguranță pentru cetățeni, necesită a fi extins și pe aleile secundare din parc", a menționat edilul capitalei.

De asemenea, rețeaua de iluminare a parcului prevede și alte aspecte ale confortului nocturn, cum ar fi temperatura de culoare a luminii, limitarea orbirii și controlul luminii indezirabile, inclusiv posibilitatea dirijării pe anumite zone, prin reducerea nivelului de iluminare în funcție de necesitate pe timp de noapte.

Proiectul de reabilitare a Parcului „Valea Trandafirilor" prevede renovarea rețelei de iluminat public pe bază de LED, restaurarea aleilor pietonale, renovarea havuzului, construcția Skateparkului și trasarea pistelor de bicicliști. Costul total al lucrărilor este de 13,7 milioane lei, surse alocate din bugetul municipal.

Tematic

În opt localități va fi reabilitată rețeaua de iluminare stradală
Tagurile:
public, iluminat


Știrile Zilei