21:49 24 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.13
  • USD17.89
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Inspectarea zonei de frontieră, foto de arhivă

Insistență inexplicabilă: Fapta unui moldovean i-a surprins pe polițiștii de frontieră

© Photo: Poliția de Frontieră
Societate
Sa primesc un link scurt
86910

Un locuitor din Soroca a fost reținut pentru a doua oară în ultima perioadă pentru încercarea de a trece fraudulos frontiera.

CHIȘINĂU, 27 dec - Sputnik. Polițiștii de frontieră au reținut miercuri un cetățean al Republicii Moldova care trecea ilegal granița de stat. Bărbatul este deja la a doua tentativă de acest gen.

Potrivit oamenilor legii, dacă acum o lună persoana respectivă a încercat să ajungă fraudulos în Ucraina, pe 26 decembrie curent a fost reținută la intrarea în țară, după ce a traversat clandestin hotarul.

Astfel, angajații Sectorului Poliției de Frontieră Ocnița, aflați în misiuni de patrulare comună cu grănicerii ucraineni, au observat, în jurul orei 05:30, silueta unei persoane care se îndrepta dinspre Ucraina spre interiorul Republicii Moldova.

”La doar zece metri de linia de frontieră a fost reținut un bărbat. Totodată, la fața locului a intervenit grupa operativă a SPF Ocnița care a și constatat activitatea ilegală a insului reținut, prin efectuarea verificărilor adiționale ale traseului efectuat de acesta”, comunică Poliția de Frontieră.

În urma cercetărilor primare s-a constatat că bărbatul de 59 de ani este cetățean moldovean, locuitor al satului Căinarii Vechi, raionul Soroca. Din lipsa actelor valabile, moldoveanul a încercat să traverseze fraudulos frontiera, prin ocolirea punctelor de trecere. Cetățeanul respectiv nu este la prima abatere de acest gen - în seara de 22 noiembrie curent el a fost reținut pe aceeași direcție și cu același scop de a traversa fraudulos frontiera moldo-ucraineană.

Tematic

Sfaturi juridice: Vrei să pleci cu copiii în vacanță peste hotare? Iată ce trebuie să știi
Cum vor trece moldovenii hotarul cu Ucraina în perioada sărbătorilor de iarnă
Tagurile:
Ucraina, trecere ilegală, politia de frontiera
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei