18:25 17 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.60
  • USD17.75
  • RUB0.28
  • RON4.14
  • UAH0.72
Arest, foto de arhivă

Doi angajați de la Urgență au vrut să se căpătuiască pe seama instituției în care lucrează

© Sputnik / Vitaly Belousov
Societate
Sa primesc un link scurt
165 0 0

Cei doi șefi de secție au pretins 15 la sută din suma care urma să-i fie transferată unui agent economic.

CHIȘINĂU, 27 dec – Sputnik. Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a transmis în judecată cauza penală în privința șefilor secțiilor auto și economie din cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă, reținuți de către procurorii și ofițerii anticorupție, acum câteva săptămâni, într-un dosar de trafic de influență.

Potrivit materialelor cauzei, învinuiții ar fi pretins diferite sume de bani de la un agent economic care presta Institutului de Medicină Urgentă servicii de întreținere a transportului, pentru a influenţa factori de decizie din cadrul instituţiei ca să urgenteze transferurile de bani către agentul respectiv.

”Pentru “serviciu”, învinuiții ar fi solicitat de la antreprenor 15% din banii transferaţi de instituția medicală, primind în mai multe tranșe suma de 25 000 de lei”, informează Procuratura într-un comunicat.

Sub controlul procurorilor anticorupție și ofițerilor CNA, învinuiții au primit sume a câte 20 000 de lei şi 24 000 de lei, transmiterea acestora fiind surprinsă în flagrant, iar aceștia reținuți și plasați  în izolatorul CNA.

La demersul procurorului de caz, învinuiții au fost suspendați din funcție până la emiterea sentinței.

De menționat că aceștia își recunosc vina în săvârșirea infracțiunii de trafic de influenţă , iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ambii riscă o pedeapsă sub formă de detenţie pe un termen de până la 7 ani.

În privința învinuiților a fost aplicată măsura preventivă – obligarea de a nu părăsi țara.

Tematic

Vezi pentru ce a fost condamnat un fost ofițer INI
Procurorii din Moldova le-au făcut polițiștilor de ziua lor un cadou pe măsură
Tagurile:
judecata, agent economic, trafic de influenta, urgenta


Știrile Zilei