21:54 24 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.13
  • USD17.89
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Ministerul Sănătății

A fost stabilit programul instituțiilor medicale în perioada sărbătorilor de iarnă

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
95 0 0

Toate instituțiile vor avea rezervele necesare de medicamente, consumabile și vor asigura o vigilență sporită în acordarea asistenței medicale.

CHIȘINĂU, 27 dec – Sputnik. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a aprobat programul de activitate al instituțiilor medicale din subordine, în perioada sărbătorilor de iarnă – 31 decembrie 2018, 1 ianuarie 2019, 7 ianuarie și 8 ianuarie 2019.

În intervalul menționat, toate instituțiile vor activa în regim obișnuit, asigurând o vigilență sporită în acordarea asistenței medicale populației în volumul deplin.

Astfel, administrația fiecărei instituții va nominaliza personal de gardă și persoane responsabile din cadrul managementului instituțional, prin program de lucru complementar în perioada sărbătorilor de iarnă.

Totodată, vor fi asigurate rezervele necesare de medicamente, consumabile, produse alimentare și petrolifere pentru activitatea neîntreruptă a instituțiilor medicale în zilele menționate.

Agenția Națională de Sănătate Publică, va asigura supravegherea sporită a regimului sanitaro-epidemiologic a obiectivelor cu risc sporit și va efectua măsuri de profilaxie a izbucnirilor de boli infecțioase.

Centrul Național de Transfuzie a Sângelui va asigura instituțiile medico-sanitare cu produse sanguine, iar Centrul de Medicină Legală va acorda asistența medico-legală în regim obișnuit.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, prin structurile subordonate, va rezerva medicamente, consumabile și va organiza recepționarea lor de către instituțiile medico-sanitare publice, în caz de necesitate.

Tematic

Important: Sănătatea și bunăstarea bărbaților, în vizorul Ministerului Sănătății - Detalii
Organizația Mondială a Sănătății: Date înfricoșătoare cu privire la accidentele rutiere
Tagurile:
sarbatori de iarna, program de lucru, Ministerul Sanatatii, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei