23:07 21 Martie 2019
În direct
  • EUR19.59
  • USD17.25
  • RUB0.27
  • RON4.11
  • UAH0.64
Pistol

Tragedie în seara de Crăciun: Împușcat mortal chiar de vecinii săi

© Sputnik / Rodion Proca
Societate
Sa primesc un link scurt
59510

O ceartă banală s-a soldat în seara de 7 ianuarie 2018 cu împușcarea mortală a unui tânăr de 25 de ani și rănirea gravă a altuia care tocmai aniversa 27 de ani.

CHIȘINĂU, 28 dec – Sputnik. Doi chişinăuieni vor face 23 şi, respectiv, 22 de ani de pușcărie pentru omor, tentativă de omor intenţionat şi purtarea şi păstrarea ilegală a armelor de foc şi muniţiilor, informează Procuratura Generală.

Verdictul a fost dictat după ce procurorii au demonstrat prin probe vina acestora, chiar dacă inculpaţii au negat că ar fi comis crima.

Tragedia a avut loc pe 7 ianuarie 2018, în seara de Crăciun, într-un bloc de locuit din sectorul Botanica al Capitalei, la „porţile oraşului”. Atunci, un tânăr a murit iar altul a fost grav rănit, fiind împuşcaţi chiar de vecinii lor.

Potrivit probatoriului, victimele împreună cu familiile lor s-au adunat pentru a sărbători Crăciunul şi ziua de naştere a gazdei. După ce au ieşit la balconul din scara blocului să fumeze, unul dintre tineri a scuipat, nimerind din întâmplare într-un bărbat care fuma şi el, împreună cu fiul la alt balcon, aflat cu cinci etaje mai jos. S-a iscat o ceartă, care nu a durat însă prea mult deoarece bărbaţii ar fi ajuns aparent la o înţelegere, revenind la masa de sărbătoare.

Peste aproximativ o oră, victimele împreună cu un alt oaspete ai ieşit din nou la o ţigară. Pe coridor însă aceştia erau aşteptaţi de cei doi vecini, care erau înarmaţi, lansând o ploaie de gloanţe asupra lor. În urma focurilor de armă, tânărul de 25 de ani a murit pe loc, iar omagiatul, care tocmai împlinise 27 de ani, a fost grav rănit, fiind transportat la reanimare.

Deplasându-se la faţa locului, oamenii legii i-au reţinut pe cei doi indivizi, un bărbat de 56 de ani şi ful acestuia de 33 de ani. În timpul efectuării acţiunilor de urmărire penală au fost depistate şi ridicate două arme de model "Makarov" şi "Scorpion", dar şi muniţii, toate deţinute ilegal.

Pe lângă închisoare, cei doi urmează să achite succesorului părţii vătămate un prejudiciu moral şi material de 205 mii de lei.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Tematic

Un polițist, găsit împușcat pe strada Studenților din Capitală
Iată ce riscă bărbatul care l-a împușcat mortal pe fiul analistului politic Anatol Țăranu
Tagurile:
vecini, cearta, Craciun, si-a impuscat mama
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei