02:41 22 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.37
  • USD17.35
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.69
Poliția de Frontieră

Polițiștii de Frontieră, șocați de fapta a trei bărbați din Cahul - Foto

© Photo: Poliția de Frontieră
Societate
Sa primesc un link scurt
57101

Au vrut delicii pe masa de Crăciun, dar s-au ales cu dosar penal – iată ce au făcut trei indivizi în zona de frontieră.

CHIȘINĂU, 3 ian – Sputnik. Trei locuitori ai satului Văleni, raionul Cahul, au vrut să se înfrupte cu carne de mistreț însă vor trebui să dea socoteală în fața legii pentru vânat ilegal la frontieră și în zona Rezervației Științifice ”Prutul de Jos”.

În după-amiaza zilei de 2 ianuarie 2018, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Brânza, aflată în misiune de serviciu, a observat un mijloc de transport care se îndrepta dinspre linia de frontieră spre interiorul țării. În apropiere de calea ferată, care intersecta direcția de deplasare, mașina a staționat iar din ea au coborât trei persoane. Bărbații au scos din portbagajul autoturismului un mistreț înjunghiat și au pornit pe jos spre satul Văleni, iar mijlocul de transport și-a continuat deplasarea în direcția opusă.

În timpul intervenției patrulei, cele trei persoane au abandonat mistrețul și toate obiectele deținute asupra lor și au încercat să fugă de la fața locului. La scurt timp acestea au fost reținute și însoțite la sediul Sectorului pentru verificările de rigoare.

Potrivit Poliției de Frontieră, este vorba de trei bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 44 de ani, toți locuitori ai satul Văleni, raionul Cahul. Mai mult decât atât, doi dintre aceștia nu sunt la prima abatere de la lege, fiind reținuți în luna noiembrie 2018 la vânat ilegal în Rezervația Științifică ”Prutul de Jos”.

Despre cazul dat au fost sesizate Inspectoratul Ecologic de Stat și ANSA, fiind prelevate probe pentru analize de laborator pentru a exclude suspiciunea de pestă porcină. Totodată, ca urmare a cercetărilor, s-a constatat că mistrețul a fost prins în laț și ulterior înjunghiat.

Polițiștii de frontieră au pornit dosar penal pe faptul săvârșirii infracțiunii vânatul ilegal, iar persoanele riscă o amendă în mărime de la 550 la 850 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 3 ani.

Tematic

Decis: Guvernul a stabilit câți mistreți vor fi împușcați în noul sezon de vânătoare
Tagurile:
mistret, vanat ilegal, Politia de frontiera


Știrile Zilei