21:58 24 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.13
  • USD17.89
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Persoane cu dizabilități

Drepturi noi pentru persoanele cu dizabilități din Moldova

© Sputnik / Александр Уткин
Societate
Sa primesc un link scurt
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (70)
34010

Potrivit unei legi care a intrat în vigoare din 1 ianuarie 2019, persoanele cu dizabilităţi severe de pe urma celui de-al doilea război mondial, conflictului armat de pe Nistru, acțiunilor de luptă din Afganistan și avariei de la Cernobîl vor putea fi însoțite la tratament balneo-sanatorial, o dată în an.

CHIȘINĂU, 9 ian – Sputnik. Mai multe categorii de persoanele cu dizabilități severe au dreptul, începând cu anul 2019, o dată în an, la însoţitor în centrele de reabilitare.

Potrivit unei legi care a intrat în vigoare din 1 ianuarie 2019, persoanele cu dizabilităţi severe de pe urma celui de-al doilea război mondial, conflictului armat de pe Nistru, acțiunilor de luptă din Afganistan și avariei de la Cernobîl vor putea fi însoțite la tratament balneo-sanatorial, o dată în an. Însoțitorii, la fel, vor primi bilete de tratament gratuite.

Noile modificări oferă și măsuri suplimentare de protecție socială a soţilor/soţiilor şi părinţilor participanţilor decedaţi în cel de-al doilea război mondial, în acţiunile de luptă în timp de pace și la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl.

Astfel părinții acestor categorii vor beneficia de alocații sociale de stat lunare în valoare de 500 lei, soții – 250 de lei. La fel, vor putea primi un ajutor material anual în sumă de 1000 de lei.

Тема:
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (70)

Tematic

Alternativă educațională pentru copiii cu dizabilități: Anunțul Ministerului Educației
Decis: Persoanele cu dizabilități locomotorii vor putea importa mai uşor autovehicule
Tagurile:
Moldova, Tratament, dizabilitate
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei