04:55 13 August 2020
În direct
  • EUR19.56
  • USD16.61
  • RUB0.23
  • RON4.04
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
555 0 0

În prezent, ninge în toată țara iar drumurile sunt acoperite de zăpadă.

CHIȘINĂU, 10 ian – Sputnik. După cum au atenționat anterior meteorologii, astăzi și mâine vom avea parte de precipitații puternice. La această oră ninge în toată țara iar drumurile sunt acoperite de zăpadă.

Inspectorii de patrulare informează că precipitațiile sunt mai intense în sudul și centrul țării, unde și stratul de zăpadă de pe șosele este mai consistent. Totuși, transportul se deplasează în prezent fără dificultăți.

Echipajele de patrulare activează permanent, iar șoferii sunt atenționați că, pentru siguranța lor, în astfel de condiții trebuie să circule cu 20-30 km mai puțin decât limita permisă.

Pe parcursul nopții la menținerea circulației rutiere au fost implicate 54 de echipaje și 96 de ofițeri de patrulare.

Inspectoratul_Național_de_Patrulare le recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze viteza la condiţiile de drum şi trafic.

Meteorologii au emis pentru astăzi și mâine cod galben de condiții meteo complicate – vor cădea precipitații mixte sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. Totodată, în această perioadă temporar va viscoli, pe drumuri se vor forma troiene, pe firele electrice și crengi vor fi depuneri de lapoviță și polei.

Tematic

Alertă meteo în Moldova: Vremea se va schimba radical în orele următoare
Vreme de coșmar în Europa: Mai multe țări, îngropate sub zăpadă
Tagurile:
politia, circulatie, drumuri, zapada


Știrile Zilei