10:27 27 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.86
  • RUB0.27
  • RON4.05
  • UAH0.73
Societate
Sa primesc un link scurt
Ninsori abundente, viscol și troiene în Moldova (16)
1650 0 0

Cetățenii sunt îndemnați să nu pornească la drum dacă nu există o necesitate stringentă pentru asta.

CHIȘINĂU, 10 ian – Sputnik. În Moldova vor urma două zile de precipitații abundente, în această perioadă temporar va viscoli, pe drumuri se vor forma troiene, pe firele electrice și crengi vor fi depuneri de lapoviță și polei.

În acest contextul codului galben de complicate ale vremii, emis de meteorologi, salvatorii îndeamnă cetățenii să țină cont de avertizările meteo și de indicațiile autorităților.

”Să nu pornească la drum, dacă nu este strict necesar, iar în caz contrar să ia rezerve de hrană, băuturi calde și îmbrăcăminte corespunzătoare”, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență într-un comunicat.

Autoritățile subliniază că bateria telefonului trebuie să fie încărcată pentru a apela după ajutor în caz de necesitate.

Conducătorii auto sunt atenționați repetat să-și echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul mașinii să aibă lopată, nisip și lanțuri.

Totodată, în perioada rece a anului oamenii sunt rugați să respecte cu strictețe normele antiincendiare. Pentru a evita producerea situațiilor excepționale, pompierii recomandă ca sobele de încălzit să fie exploatate corespunzător, la fel și aparatele electrice de încălzit. În caz de situații de risc, cetățenii sunt rugați să apeleze Serviciul Unic de Urgență 112.

Și poliția a anunțat anterior că drumurile sunt acoperite de zăpadă în toată țara, stratul fiind mai consistent în regiunile de sud și de centru.

Echipajele de patrulare activează permanent, iar șoferii sunt atenționați că, pentru siguranța lor, în astfel de condiții trebuie să circule cu 20-30 km mai puțin decât limita permisă.

Тема:
Ninsori abundente, viscol și troiene în Moldova (16)

Tematic

Pe aici nu se trece: Circulație suspendată pe unele străzi din Capitală din cauza ninsorii
Informații de ultimă oră despre starea drumurilor din țară: Politia vine cu un avertisment
Tagurile:
drum, ninsori, cod galben, meteo, salvatori


Știrile Zilei