05:06 15 August 2020
În direct
  • EUR19.79
  • USD16.71
  • RUB0.23
  • RON4.09
  • UAH0.61
Societate
Sa primesc un link scurt
Ninsori abundente, viscol și troiene în Moldova (16)
9510

Peste 500 de militarii sunt gata să intervină în sprijinul autorităţilor publice locale cu unităţi de tehnică cu capacitate de trecere sporită pentru intervenţii în condiţii de zăpadă abundentă.

CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik. Armata Naţională este pregătită să intervină cu militari şi unităţi de tehnică specială pentru lichidarea consecinţelor ninsorilor abundente.

Potrivit comandantului Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Cutie, 500 de  militarii sunt gata să intervină în sprijinul autorităţilor publice locale cu unităţi de tehnică cu capacitate de trecere sporită pentru intervenţii în condiţii de zăpadă abundentă.

Totodată, în unităţile din garnizoanele militare din sudul, centrul şi nordul ţării, au fost create echipe mobile, care pot fi implicate la necesitate la deblocarea şi deszăpezirea localităţilor şi drumurilor naţionale.

Centrul Operaţional de Comandă al Armatei Naţionale menţine legătura permanentă cu Centrul Operațional de Dirijare în Situații Excepționale al IGSU în vederea coordonării eventualelor lucrări de deszăpezire.

Тема:
Ninsori abundente, viscol și troiene în Moldova (16)

Tematic

Moldova sub zăpadă: Există riscul dereglării unor activități socio-economice
De parcă gheața și zăpada de pe șosele nu e de ajuns: Capcana de pe Negruzzi – Foto, Video
Tagurile:
Armata Națională, Cod galben, meteo, ninsori


Știrile Zilei