15:33 24 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.66
  • USD17.73
  • RUB0.29
  • RON4.11
  • UAH0.73
Societate
Sa primesc un link scurt
21710

Potrivit CNAS, dacă persoana, din anumite motive, n-a primit suportul unic în mărime de 600 de lei până la sfârşitul acestei luni, ea poate ridica banii pe parcursul anului 2019.

CHIȘINĂU, 14 ian – Sputnik. Începând cu luna ianuarie, circa 61 de mii de beneficiari de alocaţii sociale pot solicita suportul unic în mărime de 600 de lei.

”Este vorba despre persoanele cu dizabilităţi, inclusiv persoanele cu dizabilităţi din copilărie; persoanele cu vârstă de pensionare fără stagiu de muncă; familiile care şi-au pierdut întreţinătorul”, anunță Casa Națională de Asigurări Sociale.

În luna decembrie a anului trecut circa 520 de mii de beneficiari de toate tipurile de pensii, cuantumul cărora nu depăşeşte 2000 de lei, au primit deja suportul unic în mărime de 600 de lei. De această suma banească au avut parte beneficiarii de pensii pentru limită de vârstă, de dizabilitate, de urmaş, pentru vechime în muncă, unor categorii de angajaţi din aviaţia civilă, participanţilor la lichidarea avariei de la Cernobâl, militarilor în termen şi membrilor lor de familie, unor angajaţi din domeniul culturii, de pensii anticipate pentru limită de vârstă şi alte categorii de pensii.

Suportul unic a fost transferat la instituţiile bancare şi, respectiv, pe conturile de card ale beneficiarilor, iar sumele transferate Î.S.  “Poşta Moldovei” sunt achitate la orice oficiu poştal, indiferent de domiciliu. Casa Naţională de Asigurări Sociale precizează că angajații de la “Poşta Moldovei” au organizat procesul de achitare a prestaţiilor sociale la domiciliu persoanelor, starea sănătăţii cărora nu le permite să le primească personal la oficiile poştale.

Potrivit CNAS, dacă persoana, din anumite motive, n-a primit suportul unic în mărime de 600 de lei până la sfârşitul acestei luni, ea poate ridica banii pe parcursul anului 2019.

Tematic

Surprize plăcute pentru pensionarii din Moldova. Ce trebuie să facă până la 27 decembrie
Unii moldoveni care trăiesc peste hotare vor beneficia de pensie în Moldova
Pensiile stabilite până la 1 ianuarie 1999 vor fi recalculate
Tagurile:
CNAS, persoane cu dizabilitati, pensionar, pensie


Știrile Zilei