09:40 25 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.03
  • USD17.87
  • RUB0.28
  • RON4.21
  • UAH0.67
Mămăligă

Mămăliga, mâncarea preferată a unui mare actor din Rusia

© Sputnik / Т. Ананьина
Societate
Sa primesc un link scurt
36510

Întrebat care este mâncarea sa preferată, cunoscutul actor rus Vasili Lavovoi a numit, în mod surprinzător, tradiționala noastră mămăligă.

CHIȘINĂU, 16 ian – Sputnik. Actorul Vasili Lanovoi împlinește astăzi vârsta de 85 de ani. În dimineața zilei, un post de televiziune din Rusia a difuzat un interviu cu îndrăgitul artist.

Reporterul l-a întrebat între altele ce bucate va avea pe masa de sărbătoare și care este mâncarea sa preferată. Fără a ezita, Lanovoi a răspuns că mămăliga. El nu a spus de ce anume această mâncare tradițională moldovenească este printre preferințele sale culinare.

Această predilecție pentru mămăligă pare stranie, dacă ținem cont de faptul că actorul este născut la Moscova. O explicație ar fi însă faptul că acesta se trage dintr-o familie de țărani ucraineni, părinții acestuia fiind de obârșie din regiunea Odesa, unde mămăliga nu era o raritate la acea vreme. Ei s-au mutat la Moscova la începutul anilor 30 pentru a se salva de foamete. Prin urmare, putem admite că mămăliga era un fel obișnuit de mâncare în familia actorului.

Народный артист РСФСР Василий Лановой в фильме Стратегия Победы
© Sputnik / Ремин
Actorul Vasili Lanovoi

De altfel, bunicii lui Lanovoi au rămas să trăiască în Ucraina, iar viitorul actor venea des în ospeție la aceștia. Tot la bunici s-a aflat micul Vasili și în toată perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Vasili Lanovoi este cunoscut pentru numeroasele roluri jucate în spectacolele Teatrului ”Vahtangov”, unde activează de mai bine de 62 de ani. Adevărata notorietate i-au adus-o însă rolurile jucate în filme de referință ale cinematografiei sovietice: ”Pavel Korceaghin”, ”Pânzele purpurii”, ”Război și pace”, ”Ana Karenina”, ”Ofițerii” și altele.

Артист Василий Лановой в роли Анатоля Курагина. На съемках кинофильма по роману Льва Толстого Война и мир
© Sputnik / В. Уваров
Actorul Vasili Lanovoi

Tematic

Un renumit actor francez preferă Siberia: Află aici cine este vedeta
Tagurile:
mancare, mamaliga, Rusia, actor
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei