23:03 17 Februarie 2019
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.13
  • RUB0.26
  • RON4.07
  • UAH0.63
Accident rutier, foto de arhivă

Accidentele rutiere produse în 2018: Cele mai frecvente cauze

© Sputnik / Nicu Goncear
Societate
Sa primesc un link scurt
60 0 0

Potrivit datelor Inspectoratului Naţional de Patrulare, cele mai multe accidente în 2018 au avut loc în raionul Orhei - 149 de accidente, care este urmat de Ialoveni şi autonomia găgăuză.

CHIȘINĂU, 17 ian - Sputnik. Majoritatea accidentelor rutiere care s-au produs în ţară, anul trecut, au fost cu implicarea pietonilor. De cele mai multe ori, acestea au fost provocate de şoferii care nu au acordat prioritate trecătorilor. O altă cauză care a dus la tragedii este viteza excesivă. Datele au fost prezentate de Inspectoratul Naţional de Patrulare, într-un raport publicat pe site-ul instituţiei. 

Potrivit datelor Inspectoratului Naţional de Patrulare, cele mai multe accidente în 2018 au avut loc în raionul Orhei - 149 de accidente, acesta este urmat de raionul Ialoveni şi autonomia găgăuză. Potrivit poliţiei, viteza excesivă, neacordarea priorităţii pietonilor sau faptul că şoferul nu se asigură atunci când schimbă banda de circulaţi sunt principalele cauze care au dus la producerea tragediilor. În total, anul trecut victime ale accidentelor rutiere au fost peste 1600 de persoane cu vârste cuprinse între 31 şi 64 de ani.

Potrivit datelor Inspectoratului Naţional de Patrulare, cele mai multe tragedii au avut loc în intervalul orelor 12:00-20:00. Curios este faptul că, ziua în care s-au înregistrat cele mai multe accidente este vinerea. Iar în zilele de miercuri şi duminică s-au înregistrat cele mai multe decese şi persoane traumatizate.

Aceleaşi date statistice mai arată că cele mai multe accidente rutiere au avut loc în luna august. Accidentele au fost într-o scădere uşoară anul trecut. Timp de 12 luni au avut loc 2613 accidente cu 27 de accidente mai puţine decât în 2017.

Tematic

Obișnuiești să urci la volan după o noapte de muncă? Vezi la ce riscuri te expui
Tagurile:
Soferi, accidente, INP
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei