17:53 15 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.52
  • USD17.71
  • RUB0.27
  • RON4.12
  • UAH0.71
Alegeri, foto de arhivă

Peste 2 mii de secții de votare au fost constituite pentru alegerile din februarie

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
Moldova: Alegeri parlamentare 2019, rezultate (188)
205 0 0

În total, la alegerile parlamentare și referendumul consultativ din 24 februarie au fost constituite 2143 de secții de votare, dintre care 125 – peste hotarele țării.

CHIȘINĂU, 21 ian – Sputnik. Pentru alegerile parlamentare și referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019 au fost constituite, în total, 2143 de secții de votare.

Potrivit datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), 47 de secții de votare au fost organizate pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender şi unele localități din Căușeni. Alte 125 de secții de votare au fost constituite peste hotarele Republicii Moldova.

Până marțea viitoare, 29 ianuarie, urmează a fi create birourile electorale ale secțiilor de votare.

Pe data de 24 februarie 2019, în Moldova vor fi organizate alegerile parlamentare ordinare. Din 2019, scrutinul parlamentar va fi organizat în baza unui sistem mixt: proporțional şi majoritar – într-o circumscripție națională și în circumscripții uninominale. În circumscripția națională se aleg 50 de deputați în baza votului reprezentării proporționale. În circumscripțiile uninominale se aleg 51 de deputați în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripție.

Alegeri în Moldova: Detaliile la care trebuie să fii atent când intri în secția de votare>>>

În aceiași zi cu alegerile parlamentare, în Republica Moldova va fi organizat un referendum consultativ. La acest plebiscit cetățenii vor trebui să se pronunțe dacă susțin propunerea de a reduce numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61 și cea ca poporul să poată demite deputații din funcție dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile.

Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2019, rezultate (188)

Tematic

Unii alegători nu vor putea vota pe circumscripția uninominală
Alegerile din 24 februarie: De ce vom primi patru buletine de vot
Iată câte secții de votare vor fi deschise peste hotarele țării la alegerile parlamentare
Tagurile:
buletine de vot, alegători, secții de votare, CEC, Referendum, alegeri parlamentare


Știrile Zilei