19:21 06 August 2020
În direct
  • EUR19.69
  • USD16.64
  • RUB0.23
  • RON4.07
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
360 0 0

Polițiștii din Strășeni și ofițerii Inspectoratului Național de Investigație, au reținut doi bărbați, ambii în vârstă de 29 de ani, originari din Strășeni și Călărași, care sunt suspectați de jaf, iar anterior aceștia au mai fost judecați pentru furt, tâlhărie, șantaj.

CHIȘINĂU, 21 ian – Sputnik. La sfârșitul anului trecut, Poliția din Strășeni a fost sesizată că două persoane necunoscute ar fi pătruns pe timp de noapte într-o anexă a unei asociații obștești  din satul Cojușna, unde, agresând  paznicul, au furat mai multe bunuri (calculator, telefon mobil, centru muzical, alte obiecte și mijloace bănești) . Prejudiciul cauzat fiind de circa 30 000 de lei.

În cadrul acțiunilor de investigație, polițiștii au stabilit că indivizii  practică o activitate infracțională de sustragere a bunurilor din avutul proprietarului, prin aplicarea violenței psihice sau fizice asupra victimelor.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, oamenii legii au stabilit că cei doi acționau conform unui plan bine stabilit. Racolau victimele prin intermediul rețelelor de socializare (bărbați), sub pretextul de a face cunoștință, apoi, prin abuz de încredere, convingeau victimele să se întâlnească acasă la ei. Aici, suspecții, prin aplicarea violenței fizice, deposedau clienții de bunuri.

La 16 ianuarie, a fost infiltrat un polițist sub acoperire, astfel a fost  organizată o întâlnire în sectorul Buiucani al Capitalei, unde suspecții au și fost reținuți.

Audiați de polițiști, suspecții și-au recunoscut vina.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru jaf. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă  închisoare de la 3 la 6 ani cu (sau fără) amendă în mărime de la 25 000  la 500 000 de unități convenționale.

Tematic

Amenzi pentru șoferii cu capricii: Operațiune specială a INP
Detalii cu privire la jaful de la Catedrala Mitropolitană – Poliția are un suspect
Operațiune specială: Doi bărbați le-au dat bătăi de cap polițiștilor din Capitală - Video
Tagurile:
santaj, Jaf, talharie, Furt, Calarasi, Straseni, jefuit, capitala, amor, intalnire


Știrile Zilei