01:13 09 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.33
  • USD17.43
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.73
lei

După mulți ani de așteptare, angajații unei structuri de stat își vor primi salariile

© Sputnik / Rodion Proca
Societate
Sa primesc un link scurt
125 0 0

Moldova, țara minunilor! După mulți ani de așteptare, angajații unei structuri de stat își vor primi în sfârșit salariile.

CHIȘINĂU, 22 ian – Sputnik. Întreprinderea de Stat Calea Ferată din Moldova (CFM) urmează să achite datoriile istorice tuturor angajaților, până la sfârșitul lunii ianuarie. Potrivit datelor prezentate de Ministerul Economiei și Infrastructurii, până în prezent, au fost acoperite peste 95 la sută din valoarea acestor restanțe la salarii.

De-a lungul anului 2018, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut mai multe ședințe cu conducerea și angajații Căii Ferate în vederea optimizării cheltuielilor și reorganizării strategice a întreprinderii.

”Am muncit mult pentru a asigura călătorii confortabile pasagerilor și a deschide noi curse, am întreprins acțiuni privind modernizarea infrastructurii feroviare, iar la sfârșitul lunii curente, după mulți ani de așteptare, angajații își vor primi salariile”, a declarat Gaburici.

Liberalii s-au retras de la putere dar nu și de la Calea Ferată a Moldovei>>>

Ministerul Economiei și Infrastructurii a îndemnat agenții economici să transporte pe calea ferată materialele de construcție necesare la renovarea drumurilor naționale și locale în cadrul Programului Guvernamental „Drumuri Bune pentru Moldova”. Pe lângă faptul că agenții economici au redus traficul camioanelor de mare tonaj pe trasee, aceștia au contribuit și la majorarea volumelor de încasări pentru Calea Ferată. De asemenea, și noua cursă Chișinău-Odesa a adus încasări pentru bugetul CFM.

Tematic

O treime din angajații CFM pot rămâne în stradă
Dezlegare la liberali sau ce legătură are Ghimpu cu reținerea CNA de la CFM


Știrile Zilei