20:04 20 August 2019
În direct
  • EUR19.57
  • USD17.62
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.70
Intervenția salvatorilor (IGSU) pe drumurile din țară

IGSU în acțiune: Intervențiile în forță a salvatorilor și pompierilor – Foto

© Photo: Facebook / Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI
Societate
Sa primesc un link scurt
14210

Pentru monitorizarea și lichidarea consecințelor situațiilor excepționale sunt antrenați peste 400 de salvatori, pompieri și peste 100 unități de tehnică.

CHIȘINĂU, 25 ian – Sputnik. În ultimele ore, salvatorii și pompierii IGSU au intervenit în mai multe situații de deblocare a autoturismelor derapate de pe șosea.

Potrivit informației Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, a fost preluată circulația autovehiculelor de tonaj pe mai multe drumuri din țară.

Intervenția pompierilor a fost necesară la Florești, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Cahul, Rezina, Căușeni, Cantemir și UTA Găgăuzia.

În primele ore ale dimineții, salvatorii au deblocat un microbuz din apropierea localității Cernița, raionul Florești, iar în prejma localității Țânțăreni, pompierii au reușit să tracteze un autocamion derapat cu o încărcătură marfară de 20 de tone.

Un alt microbuz a fost tractat de salvatori, după ce acesta a derapat din cauza poleiului și ghețușului, iar mai multe autoturisme ușoare au avut parte de ajutorul angajaților IGSU aflați pe drumurile din țară.

Potrivit informației furnizorilor de energie electrică, în țară nu sunt atestate localități deconectate de la energia electrică.

Omenii sunt rugați să fie precauți atunci când pornesc la drum și să urmărească mesajele autorităților.

În situații de risc, oamenii pot apela pentru ajutor la Serviciul 112.

Tematic

Perioada glacială: Chișinăul, devenit un oraș pustiu în doar o singură noapte
Salvatorii au muncit din greu: Intervenții dificile în toată țara – Video
Tagurile:
foto, interventii, pompieri, salvatori, IGSU, Moldova


Știrile Zilei