03:38 22 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.52
  • USD17.64
  • RUB0.28
  • RON4.12
  • UAH0.72
Justitie

Ce a pățit un fost executor judecătoresc care a pretins mii de euro de la un bărbat

CC0 / Pixabay / WilliamCho
Societate
Sa primesc un link scurt
182 0 0

A pretins mii de euro și de lei de la o persoană pentru a influența un judecător în vederea obținerii câștigului de cauză într-un dosar.

CHIȘINĂU, 28 ian – Sputnik. Procurorii anticorupție au transmis spre examinare instanței de judecată cauza penală în privința unei femei din Capitală, care a activat anterior în calitate de executor judecătoresc, învinuită de trafic de influență.

Temei pentru începerea urmăririi penale a servit autodenunțul unui cetățean de la care învinuita a pretins suma de 5 000 de euro și 22 000 de lei pentru  a obține câștig de cauză într-un dosar civil. În schimbul banilor, jurista, momentan neangajată, susținea că ar avea influență asupra judecătorului care examina cauza civilă privind anularea documentelor care au stat la baza înregistrării dreptului de proprietate asupra unor apartamente din Chișinău, și-l va determina să emită o decizie favorabilă bărbatului.

Părțile pe cauza civilă erau în conflict și ulterior au avut o altercație, iar în privința bărbatului a fost pornită urmărirea penală pentru vătămarea integrității corporale. Prin urmare, învinuita a mai pretins de la acesta 4500 de euro sub pretextul mituirii angajaților poliției, în vederea evitării răspunderii penale.

Atât cauza civilă, cât și cea penală nu au fost soluționate până în prezent în favoarea „clientului” învinuitei, aflându-se pe rolul instanței de judecată.

Un fost procuror general a fost numit judecător la Curtea Constituțională>>>

Aceasta își recunoaște vina în comiterea traficului de influență. Fostul executor judecătoresc riscă o pedeapsă cu amendă în mărime până 150 000 de lei sau închisoare de până la 5 ani. De menționat că internauții au publicat pe rețelele de socializare imaginea foto a învinuitei, atenționarea atenționându-i pe toți să fie precauți pentru că este vorba de o persoană ce operează mai multe scheme de înșelăciune și escrocherie.

Tematic

Un fost procuror general a fost numit judecător la Curtea Constituțională
Tagurile:
influenta, trafic, justitie, judecator, Executor


Știrile Zilei