08:56 21 August 2019
În direct
  • EUR19.64
  • USD17.72
  • RUB0.27
  • RON4.15
  • UAH0.70
Parlament

Joi va fi clar câți candidați vor lupta să intre în Parlamentul de legislatura a XXI-a

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
Moldova: Alegeri parlamentare 2019, rezultate (188)
149 0 0

CEC are timp până pe data de 31 ianuarie ca să examineze toate cererile de înregistrare în cursa electorală.

CHIȘINĂU, 29 ian – Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat astăzi, 29 ianuarie, alți doi concurenți electorali în circumscripția națională pentru alegerile parlamentare din 24 februarie. Este vorba de Mișcarea Profesioniștilor „Speranța-Надежда” cu o listă în care sunt incluși 34 de candidaţi și Partidul Politic „Patria” cu 35 de candidați.

”Până astăzi avem 13 concurenți înregistrați pe circumscripția națională și mai sunt în examinare încă două cereri”, a declarat președintele CEC, Alina Russu.

Este vorba de PDM, Blocul ”ACUM” DA-PAS, PCRM, PSRM, Partidul Politic ”Șor”, Partidul Politic ”Mișcarea Antimafie”, Partidul Politic ”Partidul Nostru”, PNL, Partidul ”Voința Poporului”, Partidul Politic ”Partidul Regiunilor”,  Partidului Politic „Democrația Acasă”, Mișcarea Profesioniștilor „Speranța-Надежда” și Partidul Politic „Patria”.

”În circumscripțiile uninominale sunt înregistrați 305 concurenți electorali și mai sunt încă dosare care se află în regim de examinare”, a mai declarat Russu.  

CEC are timp până pe data de 31 ianuarie ca să examineze toate cererile de înregistrare în cursa electorală.

”La data de 31 ianuarie, la sfârșitul zilei, vom cunoaște care este numărul de concurenți electorali atât pe circumscripția națională cât și în circumscripțiile uninominale înregistrați oficiali în cursa electorală”, a precizat președintele CEC.  

Pe data de 24 februarie 2019, în Moldova vor fi organizate alegerile parlamentare ordinare. Din acest an, scrutinul parlamentar va fi organizat în baza unui sistem mixt: proporţional şi majoritar, într-o circumscripţie naţională şi în circumscripţii uninominale.

Premieră la alegeri: Ce se schimbă în procesul de votare de peste hotarele țării>>>

În circumscripţia naţională se vor alege 50 de deputaţi în baza votului reprezentării proporţionale. În circumscripţiile uninominale se vor alege 51 de deputaţi în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripţie.

Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2019, rezultate (188)

Tematic

Alegerile din 24 februarie: De ce vom primi patru buletine de vot
Alegeri în Moldova: Detaliile la care trebuie să fii atent când intri în secția de votare
Peste 2 mii de secții de votare au fost constituite pentru alegerile din februarie
Alegerile din 24 februarie: De săptămâna aceasta intrăm într-o nouă etapă
Tagurile:
buletin de vot, CEC, alegeri


Știrile Zilei