17:52 15 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.52
  • USD17.71
  • RUB0.27
  • RON4.12
  • UAH0.71
Elevi la școală în timpul orelor

Cum poate fi motivat un director de școală să se dezvolte profesional. Decizia Guvernului

© Sputnik / Павел Лисицын
Societate
Sa primesc un link scurt
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (149)
20910

Guvernul a decis care este suma cu care-i poate motiva pe administratorii instituțiilor de învățământ să se dezvolte profesional și să realizeze la maxim potențialul intelectual și creativ.

CHIȘINĂU, 30 ian – Sputnik. Aproape 1200 de persoane cu funcții de conducere din cadrul instituțiilor de învățământ vor primi sporuri salariale pentru deținerea gradului managerial. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv, ”pentru motivarea cadrelor de conducere să se dezvolte profesional și să realizeze la maxim potențialul intelectual și creativ”.

Sporul pentru eficiență managerială va fi achitat în funcție de gradul obținut în urma atestărilor profesionale, astfel încât pentru gradul managerial doi, acesta va constitui 300 de lei, pentru gradul managerial unu – 600 de lei și 1000 de lei pentru gradul managerial superior.

Costul implementării proiectului pentru anul curent, în instituțiile de învățământ finanțate direct din buget, constituie circa 20,2 milioane de lei.

De asemenea, modificările aprobate de Executiv vizează și cadrele de conducere din instituțiile de învățământ cu autogestiune financiar-economică și anume cei din învățământul profesional tehnic. Aceștia vor beneficia de majorarea claselor de salarizare, în funcție de gradele manageriale deținute: cu 2 clase succesive pentru gradul managerial doi, cu 4 clase succesive pentru gradul managerial unu și cu 6 clase succesive pentru gradul managerial superior.

Implementarea acestei măsuri pentru 140 de cadre de conducere va costa circa 2,5 milioane de lei.

În același timp, documentul prevede acordarea premiului anual pentru rezultatele activității persoanelor care dețin funcții de demnitate publică și funcționarilor publici din administrația publică locală. Acesta va fi achitat în funcție de veniturile suplimentare obținute de către autoritățile locale în anul bugetar 2018. Cuantumul unui premiu nu va depăși 3 salarii lunare de funcție calculate pentru luna noiembrie a anului trecut.

Тема:
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (149)

Tematic

După mulți ani de așteptare, angajații unei structuri de stat își vor primi salariile
Anunț important de la Guvern: Ce se va întâmpla cu salariile în acest an
Tagurile:
profesori, salariu


Știrile Zilei