17:40 23 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.12
  • USD17.88
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Carte verde

Cartea verde și RCA, mai ieftine începând cu 1 februarie: Iată ce trebuie să știi

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
18210

Începând cu 1 februarie, Cartea Verde și polițele de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto (RCA) sunt mai ieftine cu 15 la sută. Iată ce trebuie să știe șoferii moldoveni.

CHIȘINĂU, 1 feb - Sputnik. Cartea Verde și polițele de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto s-au ieftinit cu 15 la sută, începând cu 1 februarie. Hotărârea Comisiei Naționale a Pieței Financiare a fost publicată în Monitorul Oficial.

Cartea verde și RCA - ce trebuie să știe șoferii

Începând cu 1 februarie, șoferii vor scoate din buzunare 651 de lei pentru RCA, cu 115 lei mai puțin decât până acum. Prețul poate varia în funcție de localitatea în care este înregistrat autovehicolul.

Astfel, potrivit hotărârii Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), publicate în Monitorul Oficial, RCA externă pentru Zona 1 (Ucraina și Belarus) va costa cu cinci euro mai puțin. Șoferii vor scoate din buzunar 33 de euro pentru un an. Pentru Zona 2 (Ucraina, Belarus și Federația Rusă) prima va constitui 224 de euro, spre deosebire de 261 de euro cum este în prezent. Cea mai mare scădere de preț va fi pentru Zona 3 (toate țările Sistemului Internațional de Asigurări Carte Verde) și va costa 498 de euro pe an, cu 88 de euro mai puțin.

Asigurarea obligatorie de Răspundere Civilă Auto internă (RCA) este un document obligatoriu>>>

Această schimbare se datorează unor modificări legislative prin care intermedierilor în asigurări le-a fost interzisă încasarea comisioanelor la intermedierea contractelor de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto internă și externă.

Urmărește-ne pe rețeaua de socializare Sputnik Moldova pe OK.

Tematic

Este posibil deja: Cu numere neutre peste frontiera de stat, dar cu anumite condiții
Poliția nu va interveni în accidentele cu pagube mai mici de 20 de mii de lei
Tagurile:
1 februarie, RCA, Cartea verde, ce trebuie sa stii
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei