06:25 20 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.50
  • RUB0.29
  • RON4.07
  • UAH0.72
Societate
Sa primesc un link scurt
16910

După ce au spart și jefuit biserici, inclusiv Catedrala Mitropolitană din Chișinău, de locuințele oamenilor nici nu mai vorbim, hoții au trecut la biblioteci: astăzi noaptea a fost spartă una din chiar centrul Capitalei – strada 31 August.

CHIȘINĂU, 1 feb – Sputnik, S. P. Angajații Inspectoratului de Poliție Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău au reținut și documentat doi indivizi, cu vârstele de 17 și 18 ani, ambii originari din Capitală, pentru că au pătruns într-o bibliotecă, de unde au încercat să fure mai multe bunuri materiale.

Cazul a avut loc în noaptea de 1 februarie. Indivizii au pătruns într-o bibliotecă din strada 31 August, prin forțarea ușii de la intrare cu o rangă metalică. Polițiștii au depistat asupra suspecților un rucsac cu mai multe obiecte: șurubelnițe, mănuși de unică folosință, mască, rangă metalică. Aceștia au fost escortați  la Inspectoratul de poliție Buiucani pentru audieri și stabilirea circumstanțelor, unde au declarat polițiștilor că au săvârșit infracțiunea pentru a achita niște datorii.

În acest context, a fost inițiată o cauză penală pentru furt, faptă care prevede amendă în mărime de la 6 000 de lei la 20 000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

De asemenea forțele de ordine întreprind măsuri speciale de investigații suplimentare în vederea stabilirii complicității lor în alte cazuri similare, înregistrate în Capitală.

Urmărește-ne pe rețeaua de socializare Sputnik Moldova pe OK.

Tematic

Un oraș din România are cea mai frumoasă bibliotecă din lume
Ideea ingenioasă a unui director de bibliotecă cu care i-a ademenit pe cititori
Tagurile:
zile grele, furat, bibliotecari, hoti


Știrile Zilei