09:19 23 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.19
  • USD17.77
  • RUB0.28
  • RON4.01
  • UAH0.73
Societate
Sa primesc un link scurt
Moldova: Alegeri parlamentare 2019, rezultate (188)
23420

Potrivit legislaţiei electorale, persoanele care în ziua alegerilor nu se vor afla în localitatea în care au domiciliu sau reşedinţă valabilă pot solicita de la biroul electoral al secţiei de votare un certificat pentru drept de vot.

CHIȘINĂU, 8 feb – Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) informează alegătorii că certificatele pentru drept de vot se eliberează de biroul electoral al secţiei de votare până la data de 23 februarie, inclusiv.

Potrivit legislaţiei electorale, persoanele care în ziua alegerilor nu se vor afla în localitatea în care au domiciliu sau reşedinţă valabilă pot solicita de la biroul electoral al secţiei de votare un certificat pentru drept de vot. Acesta se eliberează pe baza actului de identitate care atestă domiciliul sau reședința alegătorului în raza secţiei de votare respective. 

Astfel, membrii biroului electoral îi vor elibera alegătorului un certificat pentru drept de vot ce permite votarea în orice secție de votare de pe teritoriul Republicii Moldova, dar numai la alegerile parlamentare în circumscripția națională și la referendumul republican consultativ, și/sau un certificat pentru drept de vot ce permite votarea la alegerile parlamentare în circumscripția uninominală, în orice secție de votare de pe teritoriul circumscripției uninominale în care alegătorul are domiciliul sau reședința valabilă.

Birourile electorale activează zilnic, între ora 8.00 și 17.00, iar în zilele de odihnă – în baza unui program de muncă redus.

© Sputnik / Vadim Rusu
Tot ce trebuie să știi despre alegerile din Moldova

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2019, rezultate (188)

Tematic

Senzația zilei: Igor Dodon nu va participa la alegerile din februarie
Premieră la alegeri: Ce se schimbă în procesul de votare de peste hotarele țării
Trei săptămâni până la alegeri și ultima ședință a actualului Parlament
Tagurile:
CEC, buletin de vot, alegeri parlamentare


Știrile Zilei