06:24 21 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.52
  • USD17.64
  • RUB0.28
  • RON4.12
  • UAH0.72
Mașini

Se simplifică procedura de import în Moldova a unor autoturisme

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Societate
Sa primesc un link scurt
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (151)
87620

Autoturismele destinate persoanelor cu necesități speciale vor putea fi importate fără achitarea taxelor.

CHIȘINĂU, 11 feb – Sputnik. Persoanele cu dizabilități locomotorii vor fi scutite de achitarea plăților vamale la importul autoturismelor cu capacitatea cilindrică de până la 2500 centimetri cubi, indiferent de termenul de exploatare. Pentru a beneficia de scutiri, solicitanții vor trebui să prezinte un set de acte prevăzute în Regulamentul cu privire la modul de aplicare a facilităților fiscale şi vamale la importul mijloacelor de transport cu destinație specială. Modificările au fost aprobate în cadrul ședinței de astăzi a Executivului.

Totodată, noile amendamente simplifică considerabil procedura de import a autoturismelor cu destinație specială, fiind eliminate condițiile care prevedeau ca autoturismul să fie donat sau reutilat corespunzător.

De asemenea, astfel de vehicule vor putea fi importate cu scutiri odată la 5 ani. Până acum, acest lucru era posibil doar după expirarea termenului de 7 ani.

O altă noutate este că de facilitățile enumerate vor beneficia toate persoanele cu nevoi speciale, indiferent de gradul de dizabilitate.

Scopul acestor modificări a fost de a spori gradul de incluziune socială a persoanelor cu dizabilități prin facilitarea mobilității acestora.

Modificările vor intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Тема:
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (151)

Tematic

Crește numărul șoferilor lăsați fără permise de conducere și fără mașini
Se schimbă regulile de aducere în țară a mașinilor de mâna a doua
Tagurile:
dizabilitate, import, transport, masini


Știrile Zilei