14:50 21 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.52
  • USD17.64
  • RUB0.28
  • RON4.12
  • UAH0.72
Pistol

Focuri de armă la granița moldo-română: Au fost atacați polițiștii de Frontieră

CC0 / Pixabay / NestoR019
Societate
Sa primesc un link scurt
25510

Un vânător beat, care se afla în apropiere de granița moldo-română, a tras mai multe focuri de armă asupra polițiștilor de Frontieră.

CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Polițiștii de frontieră din Brânza au fost atacați de un vânător în timp ce încercau să-l rețină. Asupra oamenilor legii au fost trase două focuri de armă. Atacatorul are 29 de ani și este locuitor al satului Slobozia Mare, raionul Cahul.

Incidentul a avut loc în dimineața zilei de ieri, 13 februarie. Aflată în misiune de verificare a patrulei de serviciu, conducerea SPF Brânza a observat în apropiere de satul Slobozia Mare o persoană cu arma în spate.

La solicitarea de a opri pentru efectuarea verificărilor de rigoare, bărbatul nu s-a supus somațiilor și a îndreptat arma asupra angajaților Poliției de Frontieră, fiind trase două focuri de armă. Ulterior, acesta a aruncat arma și a încercat să fugă în direcția localității.

Pentru reținerea acestuia polițiștii de Frontieră au folosit arma din dotare cu efectuarea a cinci împușcături în plan vertical.

Și în aceste circumstanțe, bărbatul a opus rezistență și a prezentat un comportament agresiv față de angajații Poliției de Frontieră. Cercetările suplimentare au stabilit că persoana era în stare de ebrietate, etilotestul a indicat 0,18 mg/l alcool în aerul expirat.

Într-un șanț a fost găsită și arma de vânătoare de model „ИЖ 27-Е”. În acest caz a fost deschis un dosar penal. Persoana riscă închisoare de la 4 la 8 ani. Cetățeanul a fost reținut pentru 72 de ore.

Tematic

Polițiști de frontieră ucraineni, atacați de un moldovean
Tagurile:
frontiera, politisti, impuste, barbat


Știrile Zilei