05:02 15 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.88
  • RUB0.24
  • RON4.34
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
44002

Unul dintre cei mai îndrăgiți artiști din Moldova trece acum prin clipe grele. Acesta a fost internat în stare gravă la spital și urmează să fie supus unei complicate intervenții chirurgicale.

CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Interpretul moldovean Ștefan Petrache a fost internat în stare gravă la spital. Artistul are probleme serioase la inimă, iar mâine urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale pe cord.

Interpretul de muzică ușoară și artistul emerit din Republica Moldova, Ștefan Petrache, urmează să împlinească în luna mai 70 de ani. Mai bine de 30 de ani, artistul i-a dedicat scenei.

Din păcate, în anul 2009 Ștefan Petrache a fost diagnosticat cu diabet zaharat, care i-a afectat tot organismul. A suferit o intervenție chirurgicală serioasă la București, medicii reușind să-i salveze piciorul stâng.

Ștefan Petrache a cântat în formațiile ”Noroc”, „Orizont”, ”Contemporanul” și ”Plai”. 

În 1986 Ștefan Petrache devine artist emerit. A înregistrat multe piese muzicale populare în Republica Moldova, cum ar fi: ”Eu vin”, ”Adevăruri”, ”Și dacă ramuri bat în geam”, ”În august”, ”Chemarea casei părintești”.

În unul dintre ultimele interviuri pe care le-a acordat presei de la Chișinău, Ștefan Petrache a declarat că nu-i trebuie nimic, ci doar ca să zâmbească mai mult.

Tematic

Prima lucrare în domeniul managementului artistic din țară – află detalii
Cuplul artistic Iulia și Nicolae Paliț, exemplu de dragoste necondiționată
Vladimir Vîsoțki, la Chișinău - detalii noi din viața artistului - Foto
Tagurile:
inima, spital, artist

Știrile Zilei