07:59 15 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.38
  • USD17.56
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.71
Ministerul Sănătății

Demisii și numiri în funcție la Ministerul Sănătății

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
36820

Schimbări de cadre la Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale.

CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Din 14 februarie, Oleg Barbă, vicedirectorul Serviciului de Asistență Medicală Urgentă (SAMU) Chișinău va deține și interimatul funcției de director al Centrului Național de Asistență Medicală Urgență Prespitalicească (CNAMUP), anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale într-un comunicat de presă.

guvern
© Sputnik / Miroslav Rotari

Potrivit Ordinului emis de instituție, numirea lui Barbă în funcția de director interimar la Centrul Național de Asistență Medicală Urgență Prespitalicească se face pentru ”a exercita atribuțiile funcționale și a asigura un management eficient al instituției”

”Recent, analiza activității sistemului medicină de urgență, făcută de MSMPS, a scos la iveală mai multe deficiențe. Astfel, Ministerul este în curs de elaborare a conceptului de reformă a CNAMUP pornind de la o nouă structură, resurse umane, număr suplinit de ambulanțe”, explică Ministerul într-o notă informativă.

Serviciile medicale de urgență sunt prestate de către instituția de bază CNAMUP, în cooperare cu serviciul AVIASAN pe lângă Institutul de Medicină Urgentă, departamentele de urgență ale spitalelor și alte unităților medicale.

Vicedirectorul pe planificare și dezvoltare strategică, precum și vicedirectorul pe logistică CNAMUP au fost eliberați din funcție printr-un ordin al MSMPS din 11 februarie 2019.

Tematic

Andrian Candu știa din timp despre demisia guvernatorului BNM Sergiu Cioclea
Demisia guvernatorului BNM, discutată în Parlament
Tagurile:
numire, demisie, cadre, Ministerul Sanatatii


Știrile Zilei