14:52 23 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.37
  • USD17.38
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.70
Angajat CNA, imagine de arhivă

CNA vine cu noi detalii în cazul dosarului de corupție de la Centrul de Sănătate Publică

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
243 0 0

Peste 30 de persoane au fost deja audiate în cazul dosarului de corupție de la Centrul de Sănătate Publică - CNA oferă noi detalii.

CHIȘINĂU, 15 feb - Sputnik. Centrul Național Anticorupție vine cu noi detalii în dosarul ”Centrul de Sănătate Publică” (CSP). Instituția anunță că a fost reținut pentru 72 de ore un angajat al unei companii, bănuit că i-ar fi corupt pe funcţionarii CSP.

”Reprezentantul unui agent economic din capitală a fost reţinut, cu puţin timp în urmă, de CNA şi procurorii anticorupţie în dosarul “Centrul de Sănătate Publică”. Acesta este bănuit că ar fi mituit funcţionarii CSP pentru a obţine peste o sută de certificate medicale privind susţinerea cursurilor de instruire igienică de către angajaţii companiei”, informează CNA printr-un comunicat.

Potrivit oamenilor legii, pe parcursul lunii decembrie 2018, bănuitul i-ar fi transmis bani reprezentantului CSP pentru a obţine avizarea certificatelor medicale fără ca angajaţii companiei să participe la instruiri.

Totodată, CNA anunță că au fost audiate deja 31 de persoane vizate în dosarul CSP. Dintre aceştia, 11 au statut de învinuit, patru se află în arest preventiv pentru 30 de zile, iar șapte şi-au recunoscut vina, cooperează cu ancheta şi sunt cercetaţi în stare de libertate. Alte 20 de persoane au calitatea de bănuit.
CNA îi îndeamnă pe cei care au avut de pătimit de pe urma acţiunilor angajaţilor CSP să-i denunţe pe aceștia.

Potrivit articolului 21 din Constituție, orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanțiile necesare apărării sale.

Conducerea urmăririi penale este efectuată de către Procuratura Anticorupţie.

Tematic

Un avocat, reținut de CNA: A cerut zeci de mii de euro de la un deținut - detalii
Angajații MAI, SIS, CNA sunt invitați să depună cereri la o instituție de stat
Tagurile:
CSP, dosar de corupție, noi detalii, CNA


Știrile Zilei