12:22 14 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.59
  • RUB0.27
  • RON4.08
  • UAH0.72
Cameramani, imagine simbol

Acces interzis în Moldova pentru jurnaliștii de la NTV și ”Rossia 1” - detalii

© Sputnik / Rodion Proca
Societate
Sa primesc un link scurt
23810

Autoritățile Republicii Moldova au explicat care este motivul pentru care au decis să le interzică unor jurnaliștilor ruși să intre în țară.

CHIȘINĂU, 19 feb - Sputnik. Echipele de filmare ale posturilor de televiziune NTV și ”Rossia 1” nu au fost lăsate să intre în Moldova, informează Președinția Republicii Moldova.

”Autoritățile au interzis în mod repetat accesul pe teritoriul Republicii Moldova a două echipe de jurnaliști ale posturilor de televiziune „NTV” și „Rossia1” din Federația Rusă, care aveau preconizate interviuri cu Președintele țării, Igor Dodon”, informează Președinția printr-un comunicat.

Totodată, instituția prezidențială condamnă categoric astfel de acțiuni și le califică drept o nouă provocare a guvernării faţă de partenerul nostru Federaţia Rusă precum și o îngrădire vădită a accesului jurnaliștilor la informație.

Solicitată de Sputnik Moldova, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră a oferit mai multe detalii privind decizia de a interzice intrarea în țară a jurnaliștilor ruși.

”Poliția de Frontieră confirmă că celor cinci cetățeni ai Federației Ruse, care făceau parte din echipele de filmare, le-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova. Cauza fiind nerespectarea condițiilor autorizate de trecere a frontierei de stat”, a declarat Novițchi.

Potrivit ei, Poliția de Frontieră nu a fost informată despre acțiunile planificate ale jurnaliștilor.

”Aceștia au fost întorși în Federația Rusă cu următoarea cursă Chișinău-Moscova”, a precizat ofițerul de presă.

Anterior, în anul 2018, jurnalista Irada Zeinalova nu a fost lăsată să intre în țară. Atunci Poliția de Frontieră a declarat că la baza deciziei a stat faptul că jurnalista nu ar fi indicat care este scopul vizitei în țara noastră. Nu a fost lăsată să intre nici jurnalista de la postul de televiziune de limba rusă RTVI, Mariana Minsker.

Autoritățile din Moldova le-au restricționat în repretate rânduri intrarea în țară jurnaliștilor ruși.

Tematic

Cum a reacționat postul NTV la incidentul cu jurnalista Irada Zeinalova
Tagurile:
detalii, NTV, Acces interzis, rusi, jurnalisti


Știrile Zilei