08:02 15 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.38
  • USD17.56
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.71
Avion pe pista de decolare

Istoria se repetă: Acces interzis în Moldova pentru o altă jurnalistă de la „Rossia 1”

© Sputnik / Александр Кряжев
Societate
Sa primesc un link scurt
189 0 0

Poliția de frontieră a explicat motivul pentru care i-a fost interzis accesul în Moldova jurnalistă de la „Rossia 1”.

CHIȘINĂU, 21 feb – Sputnik. O altă jurnalistă de la postul de televiziune „Rossia 1” nu a fost lăsată să intre în Moldova. Poliția de Frontieră a comunicat că scopul vizitei acestei persoane în țara noastră nu a fost confirmat.

„I-a fost interzisă intrarea. Ea a sosit seara din Istanbul ca simplu turist. Dar s-a constatat că scopul vizitei sale nu corespunde celui declarat”, a spus ofițerul de presă al Poliției de Frontieră Raisa Novițchi.

Potrivit acesteia, jurnalista a plecat cu următorul zbor înapoi la Istanbul.

Marți, 19 februarie, cinci cetățeni ai Rusiei care făceau parte din echipele de filmare ale posturilor HTV și „Rossia 1” nu au fost lăsați să intre în Moldova.

Acesta nu este primul caz de acest gen în privința jurnaliștilor ruși. Anterior, în anul 2018, jurnalista Irada Zeinalova nu a fost lăsată să intre în țară. Atunci, Poliția de Frontieră a declarat că la baza deciziei a stat faptul că jurnalista nu ar fi indicat care este scopul vizitei în țara noastră. Nu a fost lăsată să intre nici jurnalista de la postul de televiziune de limba rusă RTVI, Mariana Minsker.

Autoritățile din Moldova le-au restricționat în repretate rânduri intrarea în țară jurnaliștilor din Rusia. În special corespondentului RIA Novosti Timur Hursandov, reprezentanților posturilor NTV, REN TV, Life ș. a.

Tematic

Acces interzis în Ucraina pentru prezentatoarea rusă Anastasia Ivleeva
Tagurile:
rusi, jurnalisti, Moldova, acces interzis


Știrile Zilei