07:54 24 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.13
  • USD17.89
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
В Молдове открылись избирательные участки

Alegeri Parlamentare 2019: Iată ce pedeapsă riști dacă vei vota de două ori

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
Moldova: Alegeri parlamentare 2019, rezultate (188)
345 0 0

Votarea de două ori și utilizarea actelor de identitate false este interzisă la alegerile Parlamentare.

CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. La alegeri este interzisă și se pedepsește conform legii votarea de două ori. La fel, nu este permis utilizarea buletinelor de vot și a actelor de identitate false.

Potrivit legii, aceste infracțiuni se pedepsesc cu amenzi de până la 37 de mii de lei sau primarea de libertate până la doi ani.

 Pentru a securiza și asigura transparența procesului de votare, dar și pentru a preveni fraudele electorale, la alegerile parlamentare din acest an, secţiile au fost dotate, în premieră, cu camere de luat vederi.

Membrii Comisiei Electorale Centrale au dat asigurări că prin monitorizarea video a secţiilor de votare nu este încălcat secretul de vot. Instalarea și activitatea acestora nu va viza cabinele, listele electorale, nu va afecta intimitatea alegătorilor și datele lor personale.

Imaginile nu vor fi transmise online, ci stocate pe un dispozitiv aparte doar pentru a putea fi utilizate în calitate de dovezi în cazul unor eventuale litigii electorale.

În Moldova, pe 24 februarie, cetățenii își aleg un nou parlament. Reporterii Sputnik urmăresc desfășurarea scrutinului și transmit informații detaliate în regim real.

Urmăriți reportaje, materiale video, interviuri, informații de la CEC și din la secțiile de votare în proiectul special:

Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2019, rezultate (188)

Tematic

Ultima Oră: S-au deschis secțiile de vot - Moldovenii își aleg deputații în Parlament
Tagurile:
votat, pedeapsă, parlamentare, alegeri
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei