08:09 20 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Выборы в парламент Молдовы

Cum au votat cei mai matinali alegători, imagini de la fața locului (VIDEO)

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
9320

La cinci ore de la deschiderea ușilor secțiilor de votare, deja peste 590 de mii de alegători au reușit să voteze.

CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Dimineața nu s-au făcut cozi la secțiile de votare. Se pare însă că vremea frumoasă de afară i-a motivat pe cetățeni să iasă la vot împreună cu familiile. În sectorul Buiucani al Capitalei, oamenii au venit să voteze încă de la primele ore ale dimineții ”pentru un viitor mai bun”, spun ei.

Unii știau sigur ce au de făcut, alții - mai puțin, punându-și întrebări unul altuia înainte de a intra în secția de votare. Trebuie să menționăm că anul acesta scrutinul parlamentar este organizat în baza unui sistem mixt: proporţional şi majoritar, într-o circumscripţie naţională şi în circumscripţii uninominale. Mulți dintre alegători încă nu au înțeles bine cum trebuie să voteze.

 Și în sectorul Râșcani al Capitalei cetățenii cu drept de vot au venit de dimineață. 

Cetățenii au de făcut o alegere grea, ei trebuie să decidă azi cine vor fi cei 50 de deputaţi, aleși în baza votului reprezentării proporţionale, pe circumscripția națională și alții 51, în circumscripţiile uninominale. 

Amintim că astăzi moldovenii urmează să participe și la un referendum consultativ. Alegătorii vor trebui să se pronunțe dacă sunt de acord cu reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61 și dacă susțin ideea ca poporul să poată revoca din funcție deputații dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile pe care le au.

Tematic

Ar putea avea loc destabilizări în masă în Moldova, după alegeri? – Opinia politologului
Incredibil: Ce se întâmplă cu buletinele de vot după alegeri
Tagurile:
fața locului, Imagini, alegatori
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei