00:28 31 Martie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.17
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
54020

În urma unei operațiuni speciale, au fost reținuți membrii unui grup criminal care au încercat prin șantaj să-l oblige pe un bărbat care le comercializa drogurile să achite 100 de mii de lei în ”obșiak” pentru că acesta a refuzat să le mai vândă stupefiante.

CHIȘINĂU, 26 feb - Sputnik. Un grup criminal specializat în comercializarea drogurilor a încercat, prin șantaj și amenințări cu răfuiala fizică, să estorcheze 100 de mii de lei de la un bărbat, implicat și el în acest proces, dar care a refuzat să mai vândă droguri. Banii urmau să ajungă în ”obșciak” (caznaua criminală). A fost nevoie de intervenția luptătorilor ”Fulger” pentru a-i reține pe criminali.

”Ca rezultat al acţiunilor de urmărire penală și al măsurilor speciale de investigație desfășurate, au fost identificați membrii grupului infracțional, care s-au dovedit a fi doi bărbați, cu vârsta cuprinsă între 26 și 30 de ani, ambii fiind anterior judecați”, informează Poliția printr-un comunicat.

Unul dintre membrii grupului criminal a fost reținut în flagrant pe 19 februarie, în momentul primirii de la victimă a unei tranșe din ”taxa” impusă acesteia. Totodată, au fost efectuate percheziții la domiciliile ambilor suspecți, fiind ridicate telefoane mobile și cartele SIM, conținutul cărora va fi examinat în cadrul urmăririi penale, pentru extragerea informațiilor utile pe caz.

Ulterior, la demersul procurorilor, unul dintre învinuiți i-a fost aplicată măsura preventivă de arestat, iar al doilea bărbat, care suferă de o boală gravă, a fost plasat în arest la domiciliu.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 10 ani.

Tematic

Operațiune specială la Anenii Noi: Au intervenit luptătorii Fulger - Video / Foto
A fost nevoie de intervenția luptătorilor Fulger: Grup infracțional, reținut în Capitală
Tagurile:
obsiak, Fulger, fulger, moldovean, ce a patit


Știrile Zilei