15:39 23 Martie 2019
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.25
  • RUB0.27
  • RON4.13
  • UAH0.63
Taxi

Incredibil: Un taximetrist, drogat la volan, a ucis un pieton și a fost lăsat în libertate

CC0 / Pixabay / MichaelGaida
Societate
Sa primesc un link scurt
14310

Un taximetrist de 22 de ani, fiind drogat la volan, a ucis un pieton pe Șoseaua Muncești din Capitală. Pentru această faptă, instanța de fond nu i-a dat nici măcar un an de pușcărie. După care a intervenit Procuratura Generală.

CHIȘINĂU, 27 feb - Sputnik. La insistența procurorilor, taximetristul care în toamna anului 2017, fiind drogat la volan, a accidentat mortal un pieton în Capitală, a fost condamnat la 5 ani închisoare, cu executare şi a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 5 ani.

În plus, acesta a fost obligat să achite în beneficiul succesorului victimei a unui prejudiciu moral și material de 200 mii de lei, anunță Secția Relații Publice a Procuraturii Generale într-un comunicat de presă.

Tragedia a avut loc în seara zilei de 19 noiembrie 2017, pe Șoseaua Muncești din Capitală, când inculpatul, în vârstă de 22 de ani, care se afla în stare de ebrietate narcotică la volanul unui taxi, a accidentat mortal un bărbat care trecea strada în afara trecerii pentru pietoni.

Fotografie simbol: inspector al Inspectoratului Național de Patrulare al IGP
© Photo : Facebook / Inspectoratul Național de Patrulare al IGP

Victima avea 47 de ani şi era locuitor al raionului Hâncești.

Amintim că, la sfârșitul anului trecut, pentru faptele imputate, instanța de fond a condamnat taximetristul la o pedeapsă neprivativă de libertate. Nefiind de acord această sentință, Procuratura a contestat-o, insistând pe o pedeapsă reală cu închisoare.

Decizia este executorie, însă poate fi supusă recursului la Curtea Supremă de Justiție.

Tematic

Soarta moldoveanului: O poveste adevărată cu moș Nicolae, taximetrist în Chișinău
Taximetrist, lăsat de polițiști fără permis de conducere - Foto
Un taximetrist a rămas fără mașină după ce i-a fost pus cuțitul la gât – Foto
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei