08:54 21 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.19
  • USD17.77
  • RUB0.28
  • RON4.01
  • UAH0.73
Societate
Sa primesc un link scurt
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (112)
148 0 0

În Parlament a fost prezentat raportul cu privire la executarea Planului național de acțiuni pentru implementarea Strategiei Naționale de Apărare pentru anul 2018.

CHIȘINĂU, 28 feb – Sputnik. Informația privind executarea Planului național de acțiuni pentru implementarea Strategiei Naționale de Apărare pentru semestrul al II-lea al anului 2018 a fost prezentată Parlamentului.

militarii Armatei Naționale
© Sputnik / Мирослав Ротарь

Documentul conține acțiunile și realizările instituțiilor responsabile de consolidarea şi modernizarea capacităţii naţionale de apărare pentru a furniza răspunsul adecvat la ameninţările şi riscurile la adresa securităţii statului, precum și adaptarea cadrului legal pentru asigurarea funcţionării eficiente a sistemului naţional de apărare.

Strategia Națională de Apărare și Planul de acțiuni privind implementarea acesteia pentru anii 2018-2022 a fost aprobat de Parlament la ședința plenară din 19 iulie 2018. Viziunea strategică a Republicii Moldova în domeniul apărării prevede proiectarea şi realizarea unui sistem de apărare viabil şi eficient, pe măsura provocărilor de securitate, capabil să asigure prevenirea, descurajarea şi respingerea eventualelor agresiuni, atacuri şi acţiuni subversive la adresa suveranităţii, independenţei, unităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova sau la adresa securităţii cetăţenilor acesteia.

Strategia Națională de Apărare și Planul de acțiuni privind implementarea acesteia a fost elaborat de un grup de lucru interdepartamental, format din reprezentanți ai 23 de autorități și instituții cu atribuții în domeniul apărării.

Тема:
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (112)

Tematic

Sectorul de apărare militară a Republicii Moldova, în vizorul experților NATO
Vicepremier: Femeile tot mai prezente în sectorul de apărare și securitate
Moldova mărește considerabil bugetul alocat pentru apărarea națională


Știrile Zilei