19:17 22 Martie 2019
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.25
  • RUB0.27
  • RON4.13
  • UAH0.63
apart de casă

Informație utilă pentru vânzători: Se schimbă aparatele de casă

© Sputnik / Александр Кряжев
Societate
Sa primesc un link scurt
19210

Unele dispozitive electronice vor putea fi utilizate și pe post de mașini de casă și control.

CHIȘINĂU, 28 feb – Sputnik. Dispozitivele electronice care dispun de un program de aplicație dedicat și identificabil, vor fi acceptate cu funcții de mașini de casă și de control. O hotărâre în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței Cabinetului de Miniștri.

Hotărârea are drept scop stabilirea normelor care vor reglementa efectuarea decontărilor în numerar prin diferite dispozitive electronice destinate pentru înregistrarea operațiunilor de casă.

Astfel, utilizarea diferitor dispozitive electronice va permite emiterea și transmiterea, în cazul prezentării până la momentul achitării de către plătitor a datelor privind numărul de telefon sau adresa electronică, a bonului de casă sau documentului fiscal în formă electronică la numărul de telefon sau adresa electronică prezentate.

Ministerul Finanțelor, în termen de o lună, va prezenta Guvernului pentru aprobare Conceptul tehnic al Sistemului informațional automatizat „Monitorizarea electronică a vânzărilor”, iar Comisia interdepartamentală pentru echipamentele de casă și de control va aproba, în termen de 6 luni, Cerințele tehnice față de echipamentele de casă și de control.

Totodată, până la darea în exploatare a Sistemului informațional automatizat „Monitorizarea electronică a vânzărilor” se pune în sarcina Serviciului Fiscal de Stat confecţionarea centralizată a sigiliilor de protecţie (sigiliul furnizorului şi sigiliul fiscal), care se vor folosi pentru sigilarea maşinilor de casă şi control și imprimantelor fiscale.

Tematic

Câți bani a încasat Serviciul Fiscal de Stat în 2018
Ați vândut un apartament sau casă? Notarii vor prezenta toate datele la Fisc
Tagurile:
bon fiscal, aparat de casa
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei