04:39 21 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.52
  • USD17.64
  • RUB0.28
  • RON4.12
  • UAH0.72
Control de pașapoarte, vamă, România

Transportatorii de pasageri, luați la bani mărunți de autorități: Iată ce-i așteaptă

© Photo: Facebook / Poliția de Frontieră Română
Societate
Sa primesc un link scurt
875 0 0

Mai multe companii de transport s-au plâns autorităților că au ajuns în prag de faliment din cauza unor întreprinderi care operează ilicit pe piață.

CHIȘINĂU, 4 mart – Sputnik. Ministerului Economiei și Infrastructurii a primit o scrisoare din partea reprezentanților celor mai mari companii de transport, care operează curse naționale și internaționale de pasageri și mărfuri.

Operatorii au venit cu o reclamație privind activitatea ilicită a unor întreprinderi care transportă peste hotarele țării pasageri și bagaje, periclitând astfel activitatea firmelor legale care se conformează tuturor cerințelor impuse de lege și respectă regulile pieței.

Reprezentanții respectivelor companii le-au solicitat autorităților abilitate să întreprindă măsurile necesare pentru a lichida activitatea ilegală de întreprinzător, care creează o concurență neloială și abuzivă pe piață. Ca urmare, în lipsa concurenței sănătoase, majoritatea firmelor legale care prestează servicii auto se află în prag de faliment.

În context, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici i-a solicitat Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) să desfășoare acțiuni de control în scopul verificării corectitudinii prestării serviciilor de transport pasageri, precum și stării tehnice a unităților de transport.

„Companiile care deservesc  rutele internaționale pentru transportul auto trebuie să garanteze pasagerilor confort, siguranță, prețuri accesibile și operativitate. Avem toate instrumentele la îndemână pentru a crea aceste condiții. Trebuie să lichidăm, în mod urgent, fenomenul transportatorilor ilegali, care prestează servicii cu microbuze reutilate, fără autorizație și revizie tehnică sistematică, respectiv punând în pericol securitatea pasagerilor”, a menționat ministrul.

Ministerul de resort îndeamnă călătorii să opteze pentru serviciile companiilor care prestează servicii în condițiile cadrului legal. Astfel, vor contribui direct la combaterea fenomenului de activitate ilicită în transportul auto de pasageri peste hotarele țării, care afectează siguranța pasagerilor și sporește concurența neloială.

Tematic

Transport nocturn: Câte troleibuze vor circula prin Chișinău după miezul nopții
Tagurile:
Ilegal, concurenta, autoritati, transportatori


Știrile Zilei