06:04 07 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.48
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.73

Limitatoare de viteză, iluminat stradal și curățenie generală în Capitală - Detalii

© Fotolia / Leonid Andronov
Societate
Sa primesc un link scurt
153 0 0

Autoritățile și-au propus în această primăvară să instaleze limitatoare de viteză, să schimbe iluminatul stradal defect și să facă curățenie generală.

CHIȘINĂU, 4 mart – Sputnik. În Capitală vor fi instalate limitatoare de viteză odată cu venirea primăverii.

Declarațiile a fost făcută de responsabilii din cadrul Direcției Transport. Aceștia au mai spus că pe străzile din Chișinău vor fi instalate și limitatoare de viteză. Această măsură a fost necesară în contextul în care de la începutul anului au fost înregistrate peste 180 de accidente rutiere.

Potrivit datelor oferite de Poliției, 25 la sută din accidentele care s-au produs în Capitală au avut loc noaptea. Iar cea mai periculoasă zonă este șoseaua Muncești.

"Șoseaua Muncești să fie iluminată în primul rând. Acolo s-au produs patru accidente în urma cărora au murit trei persoane și au avut de suferit traumatisme 11 persoane. Toate accidentele s-au produs practic pe timp de noapte", a spus şeful adjunct al Direcţiei de Poliţie al Municipiului Chişinău, Silviu Muşuc.

Şeful direcţiei transport, Vitalie Butucel spune că în prezent, pe această arteră, muncitorii efectuează lucrări de modernizare a iluminatului public.

"Pe acest tronson de drum, unde sunt piloni vechi, aceștia au fost expertizați, urmează să fie demontați foarte mulți piloni, plus de tras o rețea nouă de cabluri, plus corpuri noi de tip led", a spus şeful Direcţia Transport, Vitalie Butucel.

Iluminatul stradal urmează a fi reabilitat şi pe alte 10 străzi din Capitală, printre care: Calea Moşilor, Calea Ieşilor, bulevardul Moscovei şi strada Kiev. În acest scop, din bugetul municipal au fost alocaţi 15 milioane de lei.

În cadrul ședinței primăriei a fost discutat și despre marcajul rutier din Capitală. Șeful Întreprinderii Municipae "Ex Drupo" a precizat că la mijlocul lunii martie urmează să fie lansată procedura de procurare a vopselei pentru marcajul rutier din toată Capitala. Odată cu marcajul, pe străzi vor fi reinstalate şi limitatoarele de viteză.

"Sper că măcar de data asta nu veți cumpăra vopsea din asta ca oja pentru unghii, care se spală după prima ploaie", a spus primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

Tematic

Încă un dosar penal la Primăria Chisinau. Vezi cine este vizat
Tagurile:
curatenie, iluminat, limitatoare de viteză


Știrile Zilei