11:56 23 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.12
  • USD17.88
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Valerian Mînzat

Fostul avocat Mânzat riscă o nouă condamnare – Iată ce i-a făcut unei femei din Bălți

© Photo: Facebook / Valerian Mînzat
Societate
Sa primesc un link scurt
61430

Fostul avocat Valerian Mînzat, alias „Liubcik”, riscă să mai adauge câțiva ani la cei 9 pe care i-a primit deja pentru o escrocherie.

CHIȘINĂU, 5 mart – Sputnik. În două săptămâni, faimosul Valerian Mînzat, fostul avocat fițos ce se află după gratii, va compara în fața magistraților din Bălți într-un alt dosar, în care riscă iarăși ani de grei de pușcărie.

Reprezentanți ai Procuraturii Generale au declarat pentru Ziarul de Gardă că acest nou dosarul a fost pornit în primăvara anului 2018, după ce o locuitoare municipiului Bălți s-a plâns procurorilor că în vara anului 2016 Valerian Mînzat s-a angajat să-i vândă femeii o spălătorie auto.

Avocatul a luat banii, tocmai 61 de mii de euro, dar nu i-a dat în schimb spălătoria. Mai rău chiar, în cadrul urmării penale, procurorii au stabilit că Mânzat a recurs la înșelăciune și abuz de încredere, dat fiind că spălătoria pentru care a luat tocmai 61 de mii de euro nici măcar nu-i aparținea.

Totodată, el a refuzat să restituie prejudiciul cauzat victimei.

Amintim că fostul avocat Valerian Mînzat a fost învinuit de înscenarea unui accident rutier, în urmă căruia ar fi vrut să încaseze peste trei sute de mii de lei de la o companie de asigurări. Pentru această infracțiune, el a fost condamnat la 9 ani de închisoare. Mai târziu, lui i s-a mai intentat un dosar penal pentru că a luat de la o clientă 20.000 de euro să-i soluționeze un caz în calitatea lui de atunci de avocat, ceea ce nu a mai făcut.

Respectiv, dosarul instrumentat de procurorii la Bălți este deja al treilea.

Tematic

La CNA, ca la sanatoriu. Deja oamenii merg singuri să se predea
Tagurile:
avocat, Liubcik, fițos, Valerian Mînzat
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei