22:54 02 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.07
  • USD18.34
  • RUB0.23
  • RON4.16
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
496 0 0

Odată cu venirea primăverii, tot mai multă lume este atrasă de ideea de a merge în excursii în străinătate. Însă există un șir de aspecte de care trebuie să ţină cont înainte de a porni cu mașina la drum.

CHIȘINĂU, 7 mart – Sputnik. Moldovenii care decid să meargă în călătorii în străinătate cu maşina personală trebuie să ţină cont de câteva aspecte pentru a evita anumite neplăceri.

Taxele de drum şi vinieta, hărţile şi regulile de circulaţie, măsurile pe care trebuie să le luăm în caz de posibile situații neprevăzute - sunt doar câteva lucruri importante pe care trebuie să le avem în vedere înainte de a porni la drum.

Taxele de drum și vinieta

Moldovenii trebuie să ţină cont de faptul că plecarea în străinătate cu maşina personală implică cheltuieli considerabile privind taxele de autostradă și vinietă, pe lângă cheltuielile pentru combustibil.

Înainte de a porni în călătorie este bine să ne pregătim un buget suficient și să ne informăm din timp cu privire la traseul pe care îl vom parcurge.

Fie că alegem să vizităm nordul Italiei, Coasta de Azur sau alte destinații europene, vom trece prin mai multe puncte de taxare, pe poduri și autostrăzi, iar taxele se pot ridica chiar până la jumătate din costul total al deplasării.

Hărți și reguli de circulație

Trebuie să avem în vedere şi orele epuizante de condus, pe drumuri străine, cu reguli de circulație specifice fiecărei țări.

Condusul pe autostradă necesită vigilență permanentă și experiență considerabilă, datorită vitezei mari, dar și a regulilor de circulaţie a căror respectare este monitorizată cu strictețe.

Astfel, pentru a scăpa de stresul creat de toate acestea, o opțiune deloc de negligat ar fi autocarul. Putem opta fie pentru un pachet complet de servicii în care să fie inclus și transportul, fie pentru o agenție specializată.

Posibile incidente neprevăzute

Chiar dacă ne asigurăm revizia completă a mașinii înainte de a porni la drum, defecțiunile pot să apară oricând, în cele mai nepotrivite momente.

Astfel, ar fi utilă în acest sens o lista cu numere de telefon pentru tractare sau asistență rutieră, însă, pe de altă parte, timpul irosit „pe dreapta” poate fi un cost prea mare pentru o vacanță de neuitat.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Tematic

Nicio lege nu-i sperie: Au urcat beți la volan și s-au dat în spectacol – Video
Beat la volan și fără permis de conducere: Cum a încercat un șofer să fugă de ofițerii INP
Tagurile:
masina, calatorie, strainatate, Moldoveni, Moldova


Știrile Zilei