15:28 23 Martie 2019
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.25
  • RUB0.27
  • RON4.13
  • UAH0.63
Cabinetul de Miniștri

Anunț important cu privire la medicamentele compensate: Guvernul oferă detalii

© Photo: Guvernul Republicii Moldova
Societate
Sa primesc un link scurt
10610

Guvernul a aprobat un proiect de lege privind instituirea unor noi reguli cu privire la acordarea dreptului de a prescrie medicamente compensate.

CHIȘINĂU, 7 mart - Sputnik. Accesul cetățenilor la medicamentele compensate va spori. Guvernul a aprobat vineri un proiect de lege care prevede acordarea dreptului de a prescrie medicamente compensate și specialiștilor de profil, inclusiv din cadrul instituțiilor medicale private, care nu au încheiat contracte cu Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM).

Potrivit guvernului, până acum, medicamentele compensate erau prescrise doar de medicii din cadrul instituțiilor medicale contractate de CNAM, majoritatea fiind cele publice.

Totodată, proiectul stabilește un model de contract care va fi semnat între instituțiile medicale private și Compania Națională de Asigurări în Medicină. Astfel, cetățenii vor putea beneficia de medicamente compensate, adresându-se medicilor de specialitate: neurologi, psihiatri, endocrinologi și pediatri din cadrul prestatorilor privați de asistență medicală.

Alte medicamente periculoase în farmacii: Autoritățile au dispus retragerea lor>>>

Pe parcursul ultimilor 3 ani, Guvernul a reușit să dubleze lista medicamentelor compensate, ajungând la 148 de denumiri comune internaționale, precum și a asigurat, începând cu 1 februarie curent, eliberarea gratuită pentru pacienți a câte 1-2 medicamente din fiecare denumire comună internațională din această listă.

Tematic

Bolnavii din Moldova vor primi mai multe medicamente compensate
Ce trebuie să faci pentru a beneficia de medicamente compensate
Tagurile:
detalii, anunt, medicamente compensate, Guvern
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei